A A A

Трећи дан акције поделе “Врачунара”

25 Jan 2017

Трећег дана акције поделе “Врачунара” – лаптопова ученицима трећег разреда основних школа на Врачару подељено је око 150 рачунара у основним школама “Краљ Петар други” и “Синиша Николајевић”. 

Представници градске општине Врачар уручили су данас 78 лаптопова ђацима трећег разреда ОШ “Краљ Петар други” и 70 рачунара ученицима ОШ “Синиша Николајевић”.

Укупно ће бити подељено 630 “Врачунара” за које је, како је раније изјавио председник општине проф. др. Милан А. Недељковић, издвојено 16 милиона динара.

 Претходно су лаптопове на поклон добили и ученици ОШ “Светозар Марковић”, ОШ “Јован Миодраговић” као и ОШ “Владислав Рибникар”.

 Недељковић је, најављујући акцију, рекао да су лаптове назвали Врачунарима јер их је обезбедила општина Врачар, уз оцену да ће ђацима олакшати учење и помочи им да савладају вештине рада на компјутеру.  

        Он је подсетио да је брига о најмлађима и младима на Врачару један од приоритета нове општинске власти која је обишла и редовно обилази све школске и предшколске установе како би се побољшали услови рада у школама како за малишане тако и за наставно особље и све запослене.