A A A

Уметничка колонија у обновљеном „Пејтону“

31 јул 2016

У недељу 31.јула 2016. године градски менаџер Горан Весић је у друштву председника Општине Врачар проф. др Милана Недељковића  и чланова његовог кабинета обишао „Градић Пејтон“ на Чубури и разговарао са грађанима.

Занатски центар који је ауторско дело архитекте Ранка Радовића биће потпуно обновљен, замислили смо да ту буду радионице старих заната и уметничка колонија. Град Београд управо је завршио решавање имовинских односа и израду планске документације, а током 2017. године биће изведени радови на обнови популарног „Градића Пејтона“ – рекао је градски менаџер Горан Весић на вечери на којој су се окупили закупци локала и њихови пријатељи.

Све метрополе имају паркове и просторе који су незаобилазна туристичка атракција. У Београду ће поред Скадарлије то бити и „Градић Пајтон“. Обновићемо све објекте, сачуваћемо њихов првобитни изглед и ово ће бити стециште уметника и занатлија. Негујемо причу и дух некадашњег Врачара и за садашњост и за будућност – рекао је председник Општине Врачар проф. др Милан Недељковић.

Летње вече у „Пејтону“ оплеменила је представа  „Дочек“, глумаца Театра „Хлеб“. Ову ангажовану представу глумци су извели са жељом за повратак наде, уметности и слободе и у знак захвалности  за очување традиције  дружења и рада у „Градићу Пајтону“.