A A A

Udomljavanje pasa

У ЧУБУРСКОМ ПАРКУ – АКЦИЈА УДОМЉАВАЊА ПАСА

30 сеп 2017

Општина Врачар и ЈКП Ветерина Београд организовали су у Чубурском парку акцију удомљавања напуштених паса. То је један од тридесет програма који је Градска општина Врачар припремила у оквиру манифестације Дани европске баштине на Врачару 2017.
За удомљавање су понуђени пси који су смештени у азилима широм Београда и то пет паса, један мужјак и четири женке, међу којима и женка сибирског хаскија.
Председник Скупштине општине Врачар, Михаило Групковић изјавио је да општина Врачар наставља промоцију одговорног власништва над кућним љубимцима и да је један од сегмената и принцип ненапуштања кућних љубимаца. Организована је двосатна акција и да ће сви заинтересовани моћи да добију информације о удомљавању паса, заштити и гаранцијама које даје ЈКП Ветерина Београд за псе.
И убудуће ће се организовати акције којима ће се грађанима указивати на важност вакцинације и чиповања, као и на чистоћу иза кућних љубимаца како би сви имали чисту и уредну околину на територији општине.
Извршни директор ЈКП Ветерина Београд, Бранко Јелчић је рекао да настављају акцију удомљавања паса у градским парковима, која траје већ две, три године.
„Данас смо у Чубурском парку, довели смо пет паса из нашег прихватилишста и надамо се да ће добити своје нове власнике. Пси су здрави, прошли су комплетан програм у складу са програмом града“, рекао је Јелчић.