A A A

ФЕСТИВАЛ „У СУСРЕТ ЛЕТУ“ ПОЧЕО НА ВРАЧАРУ

15 јун 2018

Обилне падавине  нису спречиле  руководство општине Врачар  да   данас свечано отвори и одржи први дан најављеног и дуго припреманог првог Фестивала  „ У сусрет  лету“ . Манифестацију је отворио председник општине Врачар, проф. др  Милан Недељковић речима, да је изузетно срећан што грађанима Врачара и Београда,  општина може пружити тродневни садржај испуњен музиком, плесом, пројекцијом филмова, ликовним садржајем, дечијим радионицама. „Први Фестивал оваквог типа се одржава на Врачару. Грађани ће моћи да уживају у разним жанровима музике, плеса, филмовима,  а најмлађи у креативним радионицама.  Манифстација је потпомогнута од многих компанија, предузетника и  привредника који живе и раде на територији општине Врачар.  Највећу захвалност свакако дугујемо Секретаријату за културу  града Београда који је подржао врачарски Фестивал“, рекао је Недељковић.

Ивона Јевтић, градски секретар за културу је истакла задовољство што је Секретаријат подржао  врачарску манифестацију.„ Врачар има  тим људи на челу са председником општине који заиста распламсава културну сарадњу.  Основна идеја Секретаријата за културу је управо унапређење сарадње са општинама са циљем да  грађани и бројни туристи уживају у разноврсним уметничким садржајима, истакла је Јевтић и позвала грађане без обзира на кишно време, да посете Фестивал,  јер  култура чини живот племенијитим и потпунијим“, истакла је Ивона Јевтић.

Догађају је присуствовао и директор Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Бранислав Поповић, који је грађане позвао да погледају изложбу БИНЕ под називом „Градови дељења – Креативни подстицај”, која је припремљена за ову прилику.