A A A

My image My image My image

FESTIVAL „U SUSRET LETU“ POČEO NA VRAČARU

15 jun 2018

Obilne padavine  nisu sprečile  rukovodstvo opštine Vračar  da   danas svečano otvori i održi prvi dan najavljenog i dugo pripremanog prvog Festivala  „ U susret  letu“ . Manifestaciju je otvorio predsednik opštine Vračar, prof. dr  Milan Nedeljković rečima, da je izuzetno srećan što građanima Vračara i Beograda,  opština može pružiti trodnevni sadržaj ispunjen muzikom, plesom, projekcijom filmova, likovnim sadržajem, dečijim radionicama. „Prvi Festival ovakvog tipa se održava na Vračaru. Građani će moći da uživaju u raznim žanrovima muzike, plesa, filmovima,  a najmlađi u kreativnim radionicama.  Manifstacija je potpomognuta od mnogih kompanija, preduzetnika i  privrednika koji žive i rade na teritoriji opštine Vračar.  Najveću zahvalnost svakako dugujemo Sekretarijatu za kulturu  grada Beograda koji je podržao vračarski Festival“, rekao je Nedeljković.

Ivona Jevtić, gradski sekretar za kulturu je istakla zadovoljstvo što je Sekretarijat podržao  vračarsku manifestaciju.„ Vračar ima  tim ljudi na čelu sa predsednikom opštine koji zaista rasplamsava kulturnu saradnju.  Osnovna ideja Sekretarijata za kulturu je upravo unapređenje saradnje sa opštinama sa ciljem da  građani i brojni turisti uživaju u raznovrsnim umetničkim sadržajima, istakla je Jevtić i pozvala građane bez obzira na kišno vreme, da posete Festival,  jer  kultura čini život plemenijitim i potpunijim“, istakla je Ivona Jevtić.

Događaju je prisustvovao i direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović, koji je građane pozvao da pogledaju izložbu BINE pod nazivom „Gradovi deljenja – Kreativni podsticaj”, koja je pripremljena za ovu priliku.