A A A

Чланице и чланови Већa градске општине Врачар

DSC_0037

Проф. др Милан А. Недељковић
председник општине
тел. 3081-442, Е-пошта

Радмила Сарић
заменица председника општине
тел. 3081-442, Е-пошта

На седници Скупштине општине Врачар одржаној 8. јула 2016. године за чланице и чланове Већа општине Врачар изабрани су:

Дејан Рибаћ
E-пошта  

Рођен је 1980. године. 
Спортска каријера:
Седам пута шампион Југославије, освајач бронзане медаље на Светском шампионату у Аргентини 1998, освајач наших најпрестижнијих турнира „Београдски победник“ и „Златна рукавица“ у олимпијском боксу. У професионалном боксу освојио титулу првака „Медитерана“ у најпрестижнијој WBC организацији. 
Завршио вишу школу на државном Факултету спорта и физичког васпитања. 
Завршио акредитовани факултет „Унион Никола Тесла – пословни менаџмент“ и стекао звање дипломираног менаџера. 
Приватни предузетник од 2005. године, власник и директор Агенције за безбедност. Директор у предузећу за пројектовање и изградњу од 2010. године. 
Председник Удружења љубитеља борилачких спортова „Браћа Рибаћ“ и директор најбољег боксерског клуба у Београду за 2016. годину БК „Браћа Рибаћ“. 

Александар Бановић
E-пошта 

Рођен је 1984. године, у Београду. По струци је инжењер машинства. Од 2007. године ради у Србијагасу.

Биљана Ракић
E-пошта

Рођена је 1987. године у Ивањици, где је завршила гимназију. Дипломирала је економију на Факултету за економију и политичке науке, а потом одбранила мастер рад на Факултету за трговину и банкарство. 
Од 2013. до 2015. године радила као пословни секретар у Агенцији за заштиту животне средине. Од 2015. до 2016. године је радила као млађи саветник у групи за јавне набавке у Министарству здравља. 

Јован Хаџи-Ђокић
E-пошта

Редовни члан Српске академије наука и уметности. 
Рођен је 1944. године у Бајиној Башти. Уписао је Медицински факултет у Београду 1963, а дипломирао 1969. године. 
Од 1970. до 1973. године радио као стручни сарадник на Институту за хистологију и ембриологију Медицинског факултета у Београду. Водио практичну наставу на Медицинском факултету у Београду и повремено на Медицинском факултету у Приштини. Од 1973. године ради на Уролошкој клиници у Београду све до пензионисања 2009. године. 
За асистента на Медицинском факултету у Београду изабран је 1977, а за доцента на истом факултету 1985. године. За ванредног професора изабран је 1989. године, а за редовног професора 1993. године. За дописног члана САНУ изабран је 2003, а за редовног члана 2009. године. Магистарски рад на Медицинском факултету у Београду одбранио је 1977, а докторирао је на истом факултету 1982. године. За начелника одељења на Уролошкој клиници изабран је 1985. године. За директора Института за урологију и нефрологију КЦС изабран је 1994. године. За генералног директора Клиничког центра Србије постављен је у јулу 1998. године и на овом месту је био две и по године. 
Усавршавао се у болници Hôpital Foch, Centre médicochirurgica, у Паризу и Универзитетској уролошкој клиници у Фиренци. У ове две установе укупно је са прекидима провео девет месеци. После повратка са стручног усавршавања уводи нове методе лечења на Уролошкој хирургији у Србији.

Мирјана Митровић
E-пошта

Мирјана Митровић рођена је 1968. године у Београду, где је завршила основну, Средњу школу природно-техничке струке „Свети Сава“ и средњу музичку школу. По дипломирању на Рударско–геолошком факултету као млади инжењер Хидрогеологије почиње да ради у струци током 90-тих година прошлог века. Незадовољна стањем, применом и третманом геологије у привреди прелази у банкарски сектор, где је радила на менаџерским позицијама у Societe Generale, ProCredit, Credite Agricole и Raiffeisen банци. Последње две године се бавила процесом стечаја предузећа положивши стручни испит чиме је стекла лиценцу за стечајног управника. Говори енглески и италијански језик. Спремна је за тимски рад и рад под притиском, са позитивним ставом према дружењу и осећајем одговорности.

 

Рајко Танасијевић

E-пошта

Рођен је 1984. године. Дипломирани је економиста. Био је члан Управног одбора Института за неонатологију од 2013. до 2015, а након тога обавља функцију члана Управног одбора у Агенцији за лиценцирање стечајних управника. Радио је на месту извршног директора за економско- финансијске и правне послове у Застава оружје АД.
Био је члан Већа Градске општине Врачар у периоду од 2016-2018. године. Претходно је радио у Агенцији за привредне регистре, као и у Специјалној болници за рехабилитацију и ортопедску протетику.
Радио је на месту координатора Канцеларије за младе, а у периоду од априла 2014. до 2016. био је одборник Скупштине Града Београда.

 

Драги Лукић
E-пошта

Рођен је 1963. године у Ариљу, где је завршио основну и средњу школу. Потом завршава Педагошку академију за образовање наставника разредне наставе и Учитељски факултет Универзитета у Београду. 
Радио је у ОШ „Сава Ковачевић“, а затим бива изабран за директора ОШ „Светозар Марковић“. 
Бави се и хуманитарним радом и обавља дужност председника Општинске организације Црвеног крста Врачара. 
Носилац општинског признања за 2014. годину за хуманитарни рад и рад у образовању. 
Носилац Светосавске награде за 2010. годину.

Наташа Мијатовић
E-пошта

Рођена је у Београду 1974. године, по струци је дипломирани журналиста. Новинарством је почела да се бави 1997. године као волонтер у дневном листу „Политика“. Убрзо прелази у редакцију „Недељног телеграфа“. У оквиру редакције ради у дневном, али и недељном издању. Након продаје „Недељног телеграфа“ мења мањи број редакција са којима сарађује хонорарно. 
Од 2007. године запослена је у приватном сектору, а 2013. године објављује роман под називом „Ожиљци“. 
Чланица Либерално-демократске партије у којој је и чланица Општинског одбора ЛДП Врачар. Мајка једног сина.  

Дарко Миленковић
E-пошта

Рођен je 1977. године у Београду. Дипломирани економиста. До 2017. године водио је своју фирму за трговину фармацеутским производима. Од 2017. године запослен у Oпштини Врачар, у Одељењу за друштвене делатности и пројекте, где као главну делатност обавља бригу и помоћ старим лицима са општине Врачар.

Ожењен. отац двоје деце.