A A A

Чланице и чланови Већa градске општине Врачар

DSC_0037

Проф. др Милан А. Недељковић
председник општине
тел. 3081-442, Е-пошта

Дејан Рибаћ
заменик председника општине
тел. 3081-442, Е-пошта

На седници Скупштине општине Врачар одржаној 10. септембра 2020. године за чланице и чланове Већа општине Врачар изабрани су:

Рајко Танасијевић
Е-пошта

Рођен је 1984. године. По образовању је мастер економиста. Радио је на месту координатора Канцеларије за младе. Биран за одборника у Скупштини Града Београда. Такође до 2016. године радио је у Агенцији за привредне регистре на координацији локалних самоуправа на пословима везано за предузетнике. 2016. године постаје члан Већа Градске општине Врачар. Обављао функцију извршног директора за економско-финансијске и правне послове у Акционарском друштву за производњу И промет оружја – “ Застава оружје” Крагујевац. Од 2015. до 2020. год је члан Управног одбора у Агенцији за лиценцирање стечајних управника, а претходно члан Управног одбора Института за неонатологију.

Дарко Миленковић
Е-пошта

Рођен je 1977. године у Београду. Дипломирани економиста. До 2017. године водио је своју фирму за трговину фармацеутским производима. Од 2017. године запослен у Oпштини Врачар, у Одељењу за друштвене делатности и пројекте, где као главну делатност обавља бригу и помоћ старим лицима са општине Врачар. Члан Већа ГО Врачар од 2017. године.
Ожењен. Отац двоје деце.

Александар Бановић
Е-пошта

Рођен 16.01.1984. године у Београду. Дипломирани менаџер. Радио у ЈП „Србијагасу“ од 2004. до 2019. године у Сектору одржавања и дистрибуције гаса. Од 2019. године члан Већа општине Врачар. Отац двоје деце.

Срђан Стаменковић
Е-пошта

Рођен је 1968. године. По звању је дипломирани менаџер. У период од1992. до 2000. године радио је у КЦС – Србије Биохемијска лабараторија. 2000. године прелази на место менаџер – директора на пословима извоза-увоза у БСЗ Цомпанy д.о.о. где остаје до 2016. године. 2016. прелази у Хидротехнику Б.Г. А.Д. где ради на упису својине у Катастар непокретности и сређивању имовинске карте земљишта, пословног простора и станова. Течно говори два језика – енглески и немачки.
Ожењен је и отац тројки.

Драги Лукић
Е-пошта

Рођен је 1963. године у Ариљу.
Завршио је Педагошку академију за образовање наставника разредне наставе, а потом и Учитељски факултет Универзитета у Београду.
Радио је у ОШ „Сава Ковачевић“, а затим 22 године ради као директор ОШ „Светозар Марковић“ све до 2017. године.
Члан Већа Градске општине Врачар (задужен за образовање и верске заједнице) је од 2016-2020. године.
Бави се и хуманитарним радом и председник је Општинске организације Црвеног крста Врачара у више мандата.
Носилац општинског признања за 2014. годину за хуманитарни рад и рад у образовању.
Носилац Светосавске награде за посебан допринос развоју образовања и васпитања у Републици Србији за 2010. годину.
Члан је Савета Учитељског факултета у Београду.
Члан је Црквеног одбора Храма Светог Саве.

 

Биљана Ракић
Е-пошта

Рођена је 1987. године у Ивањици, где је завршила гимназију. Дипломирала на Факултету за економију и политичке науке, а потом на Факултету за финансије, банкарство и ревизију „Алфа БК Универзитет“ стекла је звање мастер економиста.
У периоду од 2013. до 2015. године радила у кабинету директора Агенције за заштиту животне средине – Министарство животне средине.
У периоду од 2015. до јула 2016. радила као млађи саветник у Групи за јавне набавке Министартва здравља.
Од 2015. до 2016. године била је секретар Комисије за стручне испите здравствених радника у Министартву здравља.
Такође до 2016.године била је секретар Надзорног одбора Буџетског фонда за лечење обољења, стања или повреда које се не могу успешно лечити у Републици Србији.
Члан је Надзорног одбора „ЈП Емисионе технике и везе“ од 2015. године.
Од 2016. године преузима дужност члана Већа Градске општине Врачар, задужена за социјалну и дечију заштиту.
Говори енглески језик. Удата и мајка једног детета.

Предраг Ђурић
Е-пошта

Рођен je 1995. године. Дипломирани инжењер информатке. Од 2016. године запослен у Oпштини Врачар, у Одељењу опште и заједничке послове – Одсек за информатику. Од 2016. члан Изборне комисије ГО Врачар.
Поседује сертификат за писање пројеката. Члан Савета канцеларије за младе ГО Врачар.
Полазник многих међународних кампова и семинара у организацији ЕУ у области Омладинске политике.
Рођен и одрастао на Врачару.

Жељко Никчевић
Е-пошта

Рођен 1972 године
Завршио гимназију, након тога уписао Рударско геолошки факултет Универзитета у Београду, касније уписао и Факултет за спорт у Београду. До 2015.године обављао функцију директора у приватном предузећу за грађевинарство, био и власник предузећа за производњу грађевинске столарије и елемената.
Као дипломирани менаџер у спорту обављао функцију спортског директора Београдског теквондо савеза, а последње три и по године на функцији генералног секретара Спортског савеза инвалида Србије.
Отац једног детета.

Наташа Мијатовић

Е-пошта

 

Рођена је у Београду 1974. године, по струци је дипломирана журналисткиња. Новинарством је почела да се бави 1997. године као волонтерка у дневном листу „Политика“. Убрзо прелази у редакцију „Недељног телеграфа“. У оквиру редакције ради у дневном, али и недељном издању. Након продаје „Недељног телеграфа“ мења мањи број редакција са којима сарађује хонорарно.
Од 2007. године запослена је у приватном сектору, а 2013. године објављује роман под називом „Ожиљци“.
Обављала је функцију чланице Већа и била задужена за област људских права у периоду од 2016. до 2020. године. На њену иницијативу основана је Женска одборничка мрежа Градске општине Врачар.
Чланица је Социјалдемократске партије Србије.