A A A

My image My image My image
Druzenje sa seniorima

DRUŽENJE SA SENIORIMA

6 feb 2018

Rukovodstvo Gradske opštine Vračar  je  pored niza aktivnosti  i sadržaja  za najstarije sugrađane uvelo i  akciju  okupljanja i neposrednog druženja  seniora sa predstavnicima  opštine u restoranu  KUD  „Gradimir“.  I ovoga puta je preko stotinu seniora imalo priliku da se međusobno druži uz pesmu, ručak, upozna i porazgovara sa čelnim ljudima opštine na kojoj žive.
Vračarski seniori su danas mogli da razgovaraju sa prof.  dr Milanom Nedeljkovićem, predsednikom opštine, Rajkom Tanasijevićem, Dušanom Kovačevićem, Dejanom Ribaćem, članovima Veća, Slobodanom Rebićem i Markom Nikićem, pomoćnicima predsednika, kao i dr Uglješom Mrdićem, predsednikom odborničke grupe  u SO Vračar Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje.  Seniore je posetio i družio se sa svakim ponaosob  i  Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu. Gak je izrazio zadovoljstvo što može da provede vreme sa građanima koji su igradili zemlju, sproveli i izneli  reforme izražavajući poštovanje i zahvalnost. Sadašnja vlast će iskoristiti sugestije i ideje najstarijihsugrađana. 
Nakon reči dobrodošlice, Nedeljković  se obratio seniorima: „  Pored  redovne  aktivnosti  prijema i razgovora sa građanima  jednom nedeljno u prostorijama upravne zgrade opštine, uveden je novi vid komunikacije sa sugrađanima i to u  drugom ambijentu, opuštenijoj atmosferi,   sa ciljem da  rukovodstvo opštine   sazna koji    problemi  muče  sugrađane, kako ih rešiti i  poboljšao kvalitet života Vračaraca.
 U  julu mesecu 2016. godine  smo preuzeli  vlast na Vračaru i trebalo nam je pet meseci da rešimo sve probleme  koje su predhodnici ostavili i da krenemo ispočetka.Od  januara 2017. godine , opštinsko rukovodstvo je uložilo ogromne napore u rešavanju problema  na svim nivoima. Moj tim saradnika je stručan,  profesinalan i radi u skladu sa zakonom.   Vi to treba da znate.  Što se socijalne politike tiče, rukovodstvo je dalo prioritet najmlađima i vama seniorima. Ponudili smo vam program bogatog sadržaja i iz dana u dan se vidi napredak. Ubuduće ćemo se truditi da vam još više poboljšamo kvalitet života, zato  što  ste to i zaslužili.  “, istakao je Nedeljković.
Svi predstavnici rukovodstva opštine su se obratili seniorima naglasivši da su zahvalni seniorima zato što imamo sreću da uživamo u svetu koji su oni izgradili i sačuvali. Mlađe generacije treba da nastave po uzoru na seniore i da izgrade svet barem delom onoga  kako su to seniori uradili. Kako bi sadašnja generacija nastavila čvrstim, utabanim stazama, poboljšala kvalitet življenja u Beogradu i sačuvala sve dobro, treba da čuva Beograd kao što predsednik Aleksandar Vučić čuva Srbiju.