A A A

My image My image My image
Projekat podizanje svesti o moralnim vrednostima

Projekat „Podizanje svesnosti o moralnim vrednostima i narodnoj tradiciji“

12 apr 2019

Gradska opština Vračar sprovela je tokom aprila, u vračarskim osnovnim školama, projekat „Podizanje svesnosti o moralnim vrednostima i narodnoj tradiciji“, organizovan u vidu predstave – monodrame.
„Ova monodrama je način i prilika da deca upoznaju junake i istaknute ličnosti iz naše istorije na koje se mogu ugledati. Kroz njih mogu sagledati moralne vrednosti koje su u to vreme vladale, koje su svevremene, a koje smo mi danas možda malo zanemarili, kao što su: hrabrost, junaštvo, poštenje, čovečnost, ljudskost i plemenitost. To je ono što mi želimo da postignemo ovom predstavom, da razijamo ta osećanja“, izjavila je Radmila Sarić, zamenica predsednika Gradske opštine Vračar, nakon izvođenja predstave u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.
Predstava pod nazivom „Hrabri junačni vojvoda Janko Katić“, u izvođenju glumca Aleksandra Dunića, igrana je u prostorima osnovnih škola na Vračaru, za učenike od petog do osmog razreda.
Ciljevi ovog projekta su uticaj na karakter mladih ljudi i buđenje u njima: ponosa, dostojanstva, hrabrosti, pravičnosti, osećaja dužnosti i zajedništva.