A A A

My image My image My image
Predstava OŠ Sveti Sava

PRIREDBA ČETVRTAKA OŠ „ SVETI SAVA“

13 jun 2019

U sredu, 12. juna  odeljenje IV/1 OŠ „Sveti Sava“ izvelo je  završnu priredbu  u organizaciji  učiteljice Brankice Vitorović  i  učenika, a uz svesrdnu pomoć i podršku roditelja u svečanoj sali zgrade Opštine Vračar.
Kroz sedam različitih tematskih sadržaja, na duhovit i originalan način, učenici su predstavili  ideju tradicionalnog na moderan način. Publici su predočiti znanja koja su usvojili, razumevanje uloga, iskustvo u ovladavanju dramskim tekstom i suštinu scenskog izražavanja.  Kroz dijaloge u dramatizacijama,  učenici su preneli važne poruke o odrastanju, sazrevanju i razumevanju položaja deteta u neposrednom okruženju inspirisani sadržajima koji ih interesuju –  motivima iz knjiga, filmova ili pesmama koje im se dopadaju, razmišljanjima i ličnim iskustvima, a sve na putu  primene znanja i veština u različitim okolnostima .
Kroz  dramsku kreativnost,  učenicima  je data mogućnost  da otkriju sebe, svoje mogućnosti, svet oko sebe i svoje odnose sa tim svetom.
Javni događaji poput ovog, koji uključuju književnost, izvođačke umetnosti, muziku i vizuelne umetnosti, posredstvom kojih deca dobijaju priliku da se izraze, spadaju u domen kulturnog aktivizma.  Oni imaju moć da dugoročno istaknu značaj kreativnog izražavanja ideja i da osvetle tajnu pretakanja iskustva u umetnost. Samoizražavanjem pred sudom publike, prema nastavnom metodu učenja putem iskustva, učenici sopstvena gledišta postavljaju u odnos sa gledištima drugih i na taj način razvijaju osećaj sopstvenog identiteta, ali i poštovanja prema kulturi i stvaralaštvu uopšte.