A A A

My image My image My image
Psihološka radionica

NEDELJNE BESPLATNE PSIHOLOŠKE RADIONICE

7 jun 2019

Predavanje u  formi psihološke radionice „Životne krize i energetske blokade“  održano je u sali Opštine Vračar.  Predavanje je održala  Ivana Kuzmanović,  savetnik za lični razvoj i motivacioni trener, najčitaniji pisac iz oblasti popularne psihologije i autor tehnike Emocionalna energo terapija i transformacija. Ona je i član Evropskog saveta za mentoring i koučing i pokrovitelj i organizator dečjih POP-UP festivala za emocionalni razvoj dece i svih koji rade s decom i vole decu u Srbiji.
Ova tema jedna  je od mnogobrojnih  iz ciklusa besplatnih interaktivnih predavanja  koja  se održavaju svake nedelje u upravnoj zgradi Gradske opštine Vračar.
Posetioce predavanja je kao i svaki put pozdravila članica Veća, Mirjana Mitrović ne skrivajući zadovoljstvo zbog velikog interesovanja građana za teme tribina koja se tiču  veština i znanja  o prevazilaženju životnih kriza.
Životne krize predstavljaju sastavni deo života. Nemoguće je izbeći ih, ali je moguće iskoristiti ih na najbolji mogući način jer su one, zapravo, prilike za razvoj i napredak.
Energetske blokade, zastoji životne energije tesno su povezani sa periodima životnih kriza i neadekvatnih odgovora na ove, neminovne periode.
Krize mogu biti izazvane bolešću, gubitkom ili nekim traumatskim događajem, ali takođe pojavljuju se i kao posledica nezadovoljstva, patnje ili stresa u svim aspektima života: bračnom, porodičnom, roditeljskom, profesionalnom, socijalnom… Poznato je da tokom života prolazimo i kroz razvojne biološke krize – pubertet, klimaks, pozne godine…
Na nama je da pronađemo adekvatne odgovore i uzmemo najbolje od života u svakoj njegovoj fazi i svim manifestacijama.