A A A

Gostovanje u jutarnjem programu "Novo jutro"

U „NOVOM JUTRU“ O NAJZNAČAJNIJIM PROJEKTIMA OPŠTINE

28 feb 2020

Predsednik Gradske opštine Vračar prof. dr Milan A. Nedeljković gostovao je u jutarnjem programu „Novo jutro“ u rubrici „Prelistavanje“. Tokom gostovanja na RTV „Pink“ predsednik je govorio o aktuelnim događajima koje su okupirale pažnju štampanih medija, kao i dešavanjima na Opštini Vračar.

Predsednik Nedeljković podsetio je da je Vračar najmanja Opština, na samo tri kvadratna kilometara, sa 64.000 stanovnika, kao i da je svaka zgrada kao muzej. Govoreći o novom projektu „100 renoviranih fasada za novo lice Vračara“ predsednik je istakao: „U protekle tri i po godine obnovili smo 50 fasada, a namera nam je da u narednom periodu obnovimo još 100, od čega će obnova prvih 50 iz ovog projekta početi krajem marta. Svi upravnici stambenih zajednica, koji su zainteresovani da se u ime zgrada ukljuće u ovu akciju, formulare mogu preuzeti u Uslužnom centru Opštine Vračar, tamo ih mogu i popuniti i odmah predati. Zahvaljujući izmenama u Statutu Grada Beograda omogućeno je Opštinama da rekonstruišu fasade, krovove i liftove. Na inicijativu stanara mi smo odmah otpočeli sa rekonstrukcijama fasada“.

Predsednik je napomenuo da je do sada urađeno 585 ulaza – okrečena su vrata, zamenjena je rasveta, sandučići za poštu i sve ostalo što su stanari tražili da se uradi. „Građani su tražili i olimpijski bazen na Vračaru i to je u toku. Završena je projektna izrada na Južnom bulevaru 69, gde Opština Vračar ima 63 ara. Na tom prostoru će se graditi olimpijski bazen, pokretnim krovom i multifunkcionalnom sportskom dvoranom. Vračarci će tamo moći da se rekreiraju, da igraju mali fudbal, odbojku, košarku, i neće morati da idu u druge sportske centre“, rekao je Nedeljković..

Govoreći o ostalim projektima koji se realizuju na Opštini, predsednik je napomenuo da je Opština ustupila jednu trećinu zgrade, oko 750 kvadrata, Predškolskoj ustanovi „Vračar“. „Kroz mesec dana treba da otpočne rekonstrukcija ovog prostora. Tender je u toku i početkom nove školske godine očekujem da oko 300 mališana sa Vračara počne da koristi ove jaslice“, istakao je Nedeljković.

Predsednik Opštine je istakao da mu se veliki broj Vračaraca svakodnevno obraća putem i-mejla, telefona, lično i da na sve njihove zahteve odgovara, i zaključio da rukovodstvo Opštine izlazi u susret zahtevima građana, sa željom da se poveća kvalitet života na Vračaru.