A A A

Sednica Skupštine opštine Vračar

ODRŽANA 5. SEDNICA SKUPŠTINE GRADSKE OPŠTINE VRAČAR

23 mar 2021

U ponedeljak, 22. marta 2021. godine, održana je 5. sednica Skupštine Gradske opštine Vračar, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera. Sednicom je predsedavao zamenik predsednika Skupštine Vlada Pavlović.

Odbornici Skupštine su na sednici konstatovali prestanak mandata člana Veća Mirjane Mitrović. Za člana Veća izabrana je Nataša Mijatović. Odbornici su nakon toga na sednici usvojili: Odluku o izmenama i dopunama odluke o budžetu GO Vračar za 2021. godinu sa projekcijama za 2022. i 2023. godinu, Program unapređenja socijalne zaštite na teritoriji opštine za 2021. godinu, kao i Izveštaje o: implementiranim merama aktivne politike zapošljavanja predviđenih akcionim planom zapošljavanja za 2020. godinu i o realizaciji akcionog plana za sprovođenje strategije za unapređenje pristupačnosti za period od 2018. do 2020. godine.

Na sednici je usvojen i Izveštaj o utrošku sredstava i realizaciji odobrenih programa u oblasti sporta koji su finansirani i sufinansirani iz budžeta Opštine u 2020. godini, i Izveštaj o radu opštinskog štaba za vanredne situacije kao i Godišnji plan rada opštinskog štaba za vanredne situacije GO Vračar za 2021. godinu. Takođe, razmatran je i i Izveštaj o radu lokalnog ombudsmana za 2020. godinu.