A A A

70 година Београдског драмског позоришта

20 феб 2017

Председник Градске општине општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић данас је свим запосленима Београдског драмског позпоришта честитао 70 година рада и постојања уз жељу да наставе свој врхунски професионални рад као институција од значаја за Београд, али и уопште за културну и образовну баштину не само Србије.

            Недељковић је истакао да су генерације глумаца, редитеља, сценских и других радника 70 година стварали традицију једног о најбољих позоришта и културних институција призната и у Европи и у свету.

            Како је рекао Београдско драмско је репрезентовало Београд и Србију достојно, на најбољи могући начин на својим иностраним гостовањима, где је својим представама и врхунским умећем привлачило бројну публику, исто као што и у свом седишту, на Врачару, привлачи домаћу публику и одушевљава је наступима.

            „Честитам вам и желим да и у будћности наставите са врхунским професионалним радом и ту традицију и знање пренесете и на многе будуће младе глумце, уметнике, позоришне раднике, као што сте то радили и у седам успешних деценија које су за нама“ рекао је Недељковић.

            Недељковић је поручио да ће Градска општина Врачар са своје стране учинити све да помогне и подржи напоре и даљи рад руководства и свих који раде у БДП како би то позориште, једно од препознатљивих институција општине Врачар, наставило свој даљи рад на још вишем нивоу, модернизовало се и наставило да пружа све чари на даскама које живот значе и врачарцима и свим другим житељима Београда и гостима главног града и Србије.

            Позориште је основано као Градско позориште 1947. године, док је од 1949. године почело да носи назив Београдско драмско позориште -популарно Београдско драмско.