A A A

ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ НА ВРАЧАРУ

18 сеп 2020

Градска општина Врачар по пети пут организује богат и разноврстан програм у оквиру европске манифестације „Дани европске баштине 2020“ за грађане Врачара и све заинтересоване Београђане у периоду од 21. септембра до 4. октобра 2020. године. Овогодишња тема најраспрострањеније културне манифестације свих грађана Европе је „Наслеђе и образовање – Знање за будућност“.

Манифестација „Дани европске баштине на Врачару“ свечано ће бити отворена у уторак, 22. септембра, у 19 часова изложбом „Свилен конац-Царевчево златно гудало“. Отварање изложбе биће праћено програмом посвећено Властимиру Павловићу Царевцу, поводом 125 година од рођења великог виолинисте и дугогодишњег становника Врачара. У речи и слици, изложба представља виолинисту, педагога, родоначелника наше народне музике и оснивача Народног оркестра Радио-телевизије Србије – Властимира Павловића Царевца. Аутори изложбе су мр Мирјана Дробац и проф. Никола Рацков. У музичком делу програма учествују Ана Бекута и Оливер Њего.

Ово је први догађај у Општини у новонасталим околностима, а уједно представља и догађај који повезује две општине у Србији – Општину Велико Градиште и Градску општину Врачар.

Градска општина Врачар припремила је самостално програм за Дане европске баштине, али и у сарадњи са:Народном библиотеком Србије, Храмом Светог Саве, Музејом Николе Тесле, Природњачким музејом, Планинарско спортским клубом „Победа”, Центром за образовање и културу „Божидарац 1947”, КУД „Градимир”, Центром за ликовно образовање „Шуматовачка”, Омладинским позориштем „Дадов”, Градском организацијом глувих Београда и Центром за фото таленте.

Програм манифестације можете преузети овде