euprava
euprava

УРУЧЕНА ОПРЕМЕ ЗА ПЛИВАЊЕ ПРЕДШКОЛЦИМА

Print Friendly, PDF & Email

„Један од приоритета у раду Градске општине Врачар јесте и брига о најмлађима, зато је наш циљ да им обезбедимо срећно и безбрижно детињство и омогућимо да, кроз низ бесплатних програма које реализујемо, стичу нова знања и вештине. Стога традиционално спроводимо пројекат ‘Врачар без непливача’, који омогућава да се преко 400 предшколаца на нашој општини, без обзира на материјални статус, бави спортом, стиче здраве животне навике, као и да активно проводи слободно време у друштву вршњака и савладају нове вештине. На тај начин, од малих ногу улажемо да врачарски малишани једног дана буду нови олимпијски и светски прваци у пливању, ватерполу и другим спортовима“, истакао је председник Градске општине Врачар академик проф. др Милан А. Недељковић и додао да кроз овај пројекат Општина Врачар жели да припреми децу за самосталан и безбедан боравак у води.

Први човек Општине изјавио је да пливање утиче на правилан раст и развој детета, развија однос према физичкој активности и здравом начину живота. Председник је најавио и изградњу новог спортског центра са приземном мултифункционалном двораном са покретним кровом, на локацији од 63 ара на Јужном булевару.

Свечаности су поред председника Градске општине Врачар присуствовали и чланови Већа Градске општине Врачар: Биљана Ракић, Жељко Никчевић и Дарко Миленковић.

Уручивањем опреме за пливање врачарским предшколцима, у Свечаној сали Општине Врачар, у среду, 23. марта, почела је реализација беплатне школе пливања „Врачар без непливача“. Пројекат се спроводи у сарадњи  Градске општине Врачар и Спортског центра „Мирко Сандић“ и обухвата децу предшколског узраста из свих објеката Предшколске установе „Врачар“. Малишани ће технике пливања лако савладати уз стручњаке са дугогодишњим тренерским искуством и педагошким приступом, а Општина је деци обезбедила бесплатан превоз до спортског центра уз пратњу васпитача, као и фиксне термине за одржавање обуке.

Skip to content