euprava
euprava
Print Friendly, PDF & Email

Особе са инвалидитетом

Градска општина Врачар пружа подршку особама са инвалидитетом кроз различите програме подршке и активности.

Скупштина Градске општине Врачар је 2018. године усвојила је Стратегију за унапређење приступачности Градске општине Врачар за период од 2018. до 2025. године као и акционе планове за спровођење исте.

У марту 2021. године усвојен је Извештај о реализацији Aкционог плана за спровођење Стратегије за унапређење приступачности Градске општине Врачар за период од 2018. до 2020. године. ___линк за преузимање документа______
У овим документима можете видети стратешке циљеве и планиране активности у наредним годинама, а којима се уклањају физичке и информацијско-комуникационе баријере.
Градска општина Врачар је основала Канцеларију за особе са инвалидитетом која се бави питањима особа са инвалидитетом и њиховим укључивањем у активности општине и успоставља сарадњу са удружењима особа са инвалидитетом. Више о Kанцеларији можете видети на овом линку.

Канцеларија се налази на осмом спрату Градске општине Врачар и ради сваког дана од 07,30 до 15,30 часова.
Координатор Канцеларије је Ирена Лакобрија Делић.
Сви заинтересовани грађани могу доћи лично или контактирати Канцеларију позивањем броја 069 / 8851 065 , писаним путем СМС-а (Михаило Гордић) или путем електронске поште на адресу servisinfozasve@gmail.com.
Како би унапредила приступачност информација и комуникације, Градска општина Врачар је заједно са Градом Београдом, Градом Нови Сад и Градском општином Савски венац основала Сервис подршке у мобилности и комуникацији.
У сервису се пружају сервисне информације ( искључења воде, струје, измене на линијама градског превоза…) на знаковном језику и у звучном облуку преко путем апликације за мобилне телефоне Инфо за све, коју можете да преузмете на google play https://play.google.com/store/apps/details?id=com.infozasve, како бисте били спремни на време, ако се деси искључење воде или струје.

Сервису можете да пријавите баријере на јавним површинама (подигнути ивичњаци тротоара, стубићи и др.) и на објектима јавних инстутуција (непостојање рампи). Пријаве се упућују надлежним органима да обезбеде приступачност и несметано кретање.
Глуве особе могу користити услугу тумача за знаковни језик слањем смс поруке на 069/885 1065.

Сервис можете да контактирате електронским путем на servisinfozasve@gmail.com
или путем телефона на 069/885 1065.

Skip to content