euprava
euprava
Print Friendly, PDF & Email

Osobe sa invaliditetom

Gradska opština Vračar pruža podršku osobama sa invaliditetom kroz različite programe podrške i aktivnosti.

Skupština Gradske opštine Vračar je 2018. godine usvojila je Strategiju za unapređenje pristupačnosti Gradske opštine Vračar za period od 2018. do 2025. godine kao i akcione planove za sprovođenje iste.

U martu 2021. godine usvojen je Izveštaj o realizaciji Akcionog plana za sprovođenje Strategije za unapređenje pristupačnosti Gradske opštine Vračar za period od 2018. do 2020. godine. ___link za preuzimanje dokumenta______
U ovim dokumentima možete videti strateške ciljeve i planirane aktivnosti u narednim godinama, a kojima se uklanjaju fizičke i informacijsko-komunikacione barijere.
Gradska opština Vračar je osnovala Kancelariju za osobe sa invaliditetom koja se bavi pitanjima osoba sa invaliditetom i njihovim uključivanjem u aktivnosti opštine i uspostavlja saradnju sa udruženjima osoba sa invaliditetom. Više o Kancelariji možete videti na ovom linku.

Kancelarija se nalazi na osmom spratu Gradske opštine Vračar i radi svakog dana od 07,30 do 15,30 časova.
Koordinator Kancelarije je Irena Lakobrija Delić.
Svi zainteresovani građani mogu doći lično ili kontaktirati Kancelariju pozivanjem broja 069 / 8851 065 , pisanim putem SMS-a (Mihailo Gordić) ili putem elektronske pošte na adresu servisinfozasve@gmail.com.
Kako bi unapredila pristupačnost informacija i komunikacije, Gradska opština Vračar je zajedno sa Gradom Beogradom, Gradom Novi Sad i Gradskom opštinom Savski venac osnovala Servis podrške u mobilnosti i komunikaciji.
U servisu se pružaju servisne informacije ( isključenja vode, struje, izmene na linijama gradskog prevoza…) na znakovnom jeziku i u zvučnom obluku preko putem aplikacije za mobilne telefone Info za sve, koju možete da preuzmete na google play https://play.google.com/store/apps/details?id=com.infozasve, kako biste bili spremni na vreme, ako se desi isključenje vode ili struje.

Servisu možete da prijavite barijere na javnim površinama (podignuti ivičnjaci trotoara, stubići i dr.) i na objektima javnih instutucija (nepostojanje rampi). Prijave se upućuju nadležnim organima da obezbede pristupačnost i nesmetano kretanje.
Gluve osobe mogu koristiti uslugu tumača za znakovni jezik slanjem sms poruke na 069/885 1065.

Servis možete da kontaktirate elektronskim putem na servisinfozasve@gmail.com
ili putem telefona na 069/885 1065.

Skip to content