euprava
euprava
Print Friendly, PDF & Email

Članovi Veća Gradske opštine Vračar

Akademik prof. dr Milan A. Nedeljković

Predsednik opštine

Telefon: 011 30 81 442

Dragi Lukić

Zamenik predsednika opštine

Telefon: 011 30 81 464

Na sednici Skupštine opštine Vračar održanoj za članove Veća opštine Vračar izabrani su:

Marko Radunović

Rođen je 1992. godine. Završio je gimnaziju Sveti Sava u Beogradu. Diplomirani ekonomista na smeru Menadžment operacija. Radno iskustvo sticao u SAD i Srbiji, u Auto-moto savezu Srbije (AMSS) i AMSS osiguranje. Govori engleski jezik, poznaje rad na računaru, sposoban za timski rad.

Otac jednog deteta.

dr Lejla Ribać

Rođena 1990. godina u Novom Pazaru, gde je završila osnovnu školu i srednje škole: Gimnaziju i Medicinsku školu. Diplomirala na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2016. godine. Specijalizirala ginekologiju i akušerstvo na GAK Narodni front 2021. godine. Specijalističke akademske studije, odsek Menadžment i organizacija u zdravstvu 2022. godine. Radni vek započela u Domu zdravlja Vračar. Zatim, prelazi na rad u Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata- Studentska poliklinika u Krunskoj Od 2024. godine zaposlena u OB Avala kao ginekolog akušer. Autor i koautor mnogih naučnih radova na domaćim i svetskim kongresima. Član Srpske lekarske komore. Član Srpskog lekarskog društva. Udata.

Marko Ivetić

Marko Ivetić rođen je 1978. godine u Beogradu. Završio je vazduhoplovnu akademiju „Petar Drapšin”, specijalistički program za zvanje aviomehaničar-specijalista, kao i “Univerzitet Union – Nikola Tesla”, gde je stekao zvanje diplomirani menadžer. Sertifikovani je medijator u oblasti prava.

Nosilac je mnogobrojnih međunarodnih diploma i sertifikata iz oblasti avijacije gde je i sertifikovani instruktor nastavnik od strane Institute of Air Transport za zemlje EU.

Kao aviomehaničar, specijalista i organizator projekata radio je više od 15 godina u zemlji i inostranstvu , a kao forwarding officer i specijalista logistike i nabavke u avijaciji šest godina.

Na lokalnim izborima 2020. godine izabran je za odbornika u skupštini GO Vračar na listi „ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU“ , gde je vršio i funkciju zamenika šefa grupe, a od 13. maja 2022. godine je odbornik u Skupštini grada Beograda, ispred odborničke grupe „ALEKSANDAR VUČIĆ-ZAJEDNO MOŽEMO SVE“.

Oženjen je i otac dvoje dece.

Ignjat Kovačević

Bojan Šurkalović

Rođen je 1985.godine u Beogradu na opštini Vračar.

Osnovnu školu završio je  OŠ “Milica Pavlović (Kralj Petar II Karađorđević) “na opštini Vračar. Nakog toga završio je Jedanaestu beogradsku gimnaziju.

Zvanje diplomiranog ekonomiste, stekao je na Fakultetu za poslovne studije, smer izvršno upravljanje.

Poslovnu karijeru u finasijama, gradi od 2009. godine u privatnom sektoru, u više kompanija u oblasti izgradnje stambenoposlovnih objekata, avio prevoza, turizmu, proizvodnji šljunka i peska i pružanju usluga finasijskog konsaltinga.

Na poziciji finasijskog direktora u kompaniji Metropolitan Investment Group, proveo je 7 godina a znanja iz oblasti finansija, sticao je u Kon Tiki Travel, Dunav Grupa Agregati.

U period od 2016. do 2020. godine ekspertski je bio angažovan na poslovima, procene vrednosti kompanija, praćenja tokova novca i likvidnosti, pripreme budžeta kompanija, analize bilansa stanja i uspeha u poslovima finasijske kontrole.

Od 2020. do 2024. godine, postaljen je na mesto generalnog direktora Američke kompanije, zastupništva u Srbiji, koja se bavi tretiranjem otpadnih voda i remedijacije zemljišta, ekološkim sredstvima.

Tečno govori engleski jezik.

Živi na Vračaru.

Oženjen je i ima sina.

 

Dragana Belojević

Rođena 10. decembra 1963. godine u Podgorici. Dipl. menadžer u sportu, master menadžer. Bavila se rukometom i bila je kapiten reprezentacije Jugoslavije i Radničkog. Proglašena za najbolju rukometašicu sveta 1988. godine. Sve svoje medalje poklonila je u humanitarne svrhe. 10 godina u privatnom biznisu. U svojoj bogatoj karijeri nalazila se na  funkcijama  direktora RK Radnički, predsednika Skupštine SD Radnički, potpredsednika RK Srbije i člana Komisije Olimpijskog komiteta Srbije za izbor najsportiste. Obavljala je i funkciju  sekretara Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.

Damjan Dimitrijević

Rođen u Beogradu 1992. godine. Završio Osnovnu školu „Sveti Sava“ na Vračaru i Petu beogradsku gimnaziju. Diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Pripravnički staž obavljao u advokaturi. Nakon obavljenog staža radio kao savetnik u Odeljenju za ozakonjenje objekata GO Vračar. Na drugoj sednici Skupštine GO Vračar održanoj 09.07.2024. godine, imenovan je za člana Veća. Govori engleski jezik.

Željko Nikčević

Rođen 1972 godine
Završio gimnaziju, nakon toga upisao Rudarsko geološki fakultet Univerziteta u Beogradu, kasnije upisao i Fakultet za sport u Beogradu. Do 2015.godine obavljao funkciju direktora u privatnom preduzeću za građevinarstvo, bio i vlasnik preduzeća za proizvodnju građevinske stolarije i elemenata.
Kao diplomirani menadžer u sportu obavljao funkciju sportskog direktora Beogradskog tekvondo saveza, a poslednje tri i po godine na funkciji generalnog sekretara Sportskog saveza invalida Srbije.
Otac jednog deteta.

Prim mr sc med dr Periša Simonović

Rođen 1961. godine u Zatonu kod Bijelog Polja, u Crnoj Gori  gde je završio osnovnu školu, dok je u Bijelom Polju završio gimnaziju.

Diplomirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je magistrirao iz oblasti psihoterapije i specijalizirao iz oblasti psihijatrije, i u završnoj fazi  je odbrane doktorskog rada na Fakultetu organizacionih nauka na temu optimizacije organizacije službi za mentalno zdravlje u Srbiji, kao i na užoj specijalizaciji iz kliničke neurofiziologije.

Radni vek započeo u Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata u Beogradu, nakon čega je izabran za člana Izvršnog odbora  SO Vračar. Tokom  obavljanja dužnosti  postavljen je  na mesto direktora Predškolske ustanove Vračar. Nakon okončanja mandata prelazi u Ministarstvo zdravlja gde je izabran za pomoćnika ministara za zdravstveno osiguranje, a potom i za zamenika ministra. Od  januara 2001. godine  prelazi u Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici, a odatle u Institut za mentalno zdravlje u Beogradu. 2009. godine je imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja, odakle prelazi na rad u Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ na mesto pomoćnika direktora za organizaciju zdravstvene zaštite na kome se i danas nalazi.

Nosilac  povelje opštine Mionice i Petrovac na Mlavi i povelje Lekarske komore Srbije.

Oženjen i otac jednog deteta. Govori ruski jezik.

Član Socijalističke partije  Srbije od njenog osnivanja.

 

Skip to content