A A A

Ahambra

КОНЦЕРТ ФЛАМЕНКО И ЛАТИНО МУЗИКЕ

28 сеп 2019

У оквиру манифестације Дани европске баштине 2019. на Врачару, акустични бенд Алхамбра одржао је концерт у свечаној сали Градске општине Врачар.

Алхамбра је акустични бенд из Београда. настао 2014. године, а чине га Марта Челановић (вокал, гитара, перкусије) и Тихомир Челановић (гитара, вокал).

Музика Алхамбре је инспирисана животном радошћу, креативношћу у тренутку спонтаности, без намере да се дефинише специфичан жанр. Песме су на српском, енглеском и шпанском језику и варирају од рока до гранџа мешаног са фламенко и латино музиком. Тема песме одређује аранжмане, начин свирања и коришћене инструменте.

Концертом бенда Алхамбре, завршава се музички програм који је припремила и реализовала Градска општина Врачар у оквиру манифестације Дани европске баштине 2019. на Врачару. Током две недеље трајања манифестације, грађани су могли уживати у музици Властимира Павловића Царевца слушајући народне, староградске и руске песме у извођењу врсних уметника уз Народни оркестар РТС, изворне народне песме певача КУД Градимир, музици раног барока 17. и 18. века и на крају, шпанске и латино музике. Вечерашњним концертом је завршено музичко путовање које је Општина Врачар приредила својим суграђанима и свим љубитељима праве музике.