A A A

Izložba "Moj Beograd dušu ima"

СВЕЧАНО ОТВОРЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ НА ВРАЧАРУ

17 сеп 2019

Заменица председника Градске општине Врачар Радмила Сарић отворила је манифестацију „Дани европске баштине на Врачару“ изложбом фотографија „Мој Београд душу има“ у галеријском простору Општине Врачар и том приликом је изразила задовољство што предивном изложбом посвећену Београду отвара ову манифестацију. У свом обраћању многобројне посетиоце изложбе упознала је са програмом Дана европске баштине на Врачару, са посебним акцентом на концерт „Царевац на Врачару“ на платоу Храма Светог Саве. Концерт се организује у част истакнутог уметника, врсном виолинисти, великом познаваоцу народног мелоса, оснивача и првог уметничког руководиоца Народног оркестра Радио Београда – Властимира Павловића Царевца, који је највећи део свог живота провео на Врачару. У програму ће учествовати истакнути вокални солисти уз пратњу Народног oркестра Радио – телевизије Србије. Следећи тему овогодишње манифестације „Уметност и забава“, заменица председника Општине је истакла да је комплексан програм Општине почео културним догађајем, а завршиће се забавом и циркусом за децу у Неимарском парку. Истовремено је позвала посетиоце да испрате догађаје и уживају наредних недеља у култури и забави.

Изложбу „Мој Београд душу има“ организовао је Центар за фото таленте. На изложби је група аутора представила своје виђење значајних архитектонских здања, пејзажа и живота у Београду. Културни догађај обогаћен је музичким програмом: соло наступ проф. Љубомир Димитријевић – флаута, проф. Татјана Олујић – виолина, Николина Ковачевић- соло певање и Гордана Катић – песникиња. Такође је наступила група певача Клуб „Гаврило Принцип“ у пратњи Смиљане Тодоровић на хармоници и плесно Удружење „ Староградска Србија“.

Градска општина Врачар четврту годину организује међународну манифестацију „Дани европске баштине“ на позив Секретаријата за привреду Града Београда. Користећи расположиве ресурсе, партнерство и сарадњу Општина Врачар припремила је и ове године обиман, разноврстан и бесплатан програм на тему „ Уметност и забава – наслеђе у фокусу“. Програм обухвата изложбе, презентације, разгледање са водичем, позоришне представе, концерте, креативне радионице, видео пројекције, дечје програме, излете и друге видове забаве са посебним акцентом на едукацију деце, омладине и особа са посебним потребама.