A A A

Nedelja ruskog decjeg filma

НЕДЕЉА РУСКОГ ДЕЧЈЕГ ФИЛМА У БЕОГРАДУ „БАЈКЕ ДЕТИЊСТВА“

16 сеп 2019

Заменица председника Градске општине Врачар Радмила Сарић присуствовала је данас отварању фестивала Недеља руског дечјег филма у Београду „Бајке детињства“.

Фестивал, који се реализује у оквиру манифестације „Дани европске баштине“, свечано су отворили Његова Екселенција Амбасадор Руске Федерације у Републици Србији Александар Боцан-Харченко, секретар за културу Града Београда Иван Карл и директор Филмске недеље и члан Савеза кинематографа Русије Филип Кудрјашов, у сали Омладинског позоришта „Дадов“.

Недеља руског филма за децу, који се одржава трећи пут за редом у Београду, има за циљ да се српска публика упозна са играним, документарним и анимираним филмовима, који су снимљени у руским студијима за децу и омладину. Сви представљени филмови носе тематику традиционалних породичних вредности и очувања духовне традиције словенских народа.

Бесплатне пројекције филмова организоване су у сарадњи са општинама Врачар, Савски венац, Палилула, Вождовац и Раковица, као и са културним центрима ЦК „Влада Дивљан“, УВЦ „Шумице“, ЦК „Раковица“ и Омладинским позориштем „Дадов“.