A A A

Dečja nedelja 2019.

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2019.

7 окт 2019

Председник Градске општине Врачар Милан А. Недељковић сусрео се данас са предшколцима, ученицима, васпитачима и наставницима, на манифестацији поводом обележавања Дечје недеље 2019, у организацији Удружења „Пријатељи деце Врачара“.

„Честитам вам у име Градске општине Врачар ваш празник. Општина брине о свим својим грађанима, а посебно о деци. Свим врачарским првацима уручили смо поклоне за полазак у школу, у плану је да уручимо лаптоп рачунаре свим врачарским трећацима, а такође награђујемо све постигнуте резултате ученика и на општинским и на републичким такмичењима“, изјавио је председник Недељковић говорећи о многобројним пројектима Општине Врачар посвећене деци.
У присуству заменице председника Градске општине Врачар Радмиле Сарић и члана Већа Драгог Лукића, председник Недељковић је истакао да Општина подржава све активности ученика, наставника и учитеља са Врачара.

Заменица председника Градске општине Врачар Радмила Сарић честитала је деци и њиховим васпитачима и учитељима на посвећеном раду.

„Већ сте се показали на разним пољима, од музике, преко карикатуре, па до рецитовања. Очекујемо од вас да наставите да се бавите овим лепим уметностима, а можете пробати и неке нове, јер пред вама је будућност, а ми смо ту да наградимо ваше успехе“, истакла је Радмила Сарић.

Након музичког програма ученика основне школе „Синиша Николајевић“, учеснике републичког такмичења за Мале интрументалне саставе, председник Општине Врачар Милан А. Недељковић и председник Удружења „Пријатељи деце Врачара“ Драги Величковић уручили су награде ученицима који су победили на општинском такмичењу.

Ове године, Дечја недеља обележава значајан јубилеј – 30 година Конвенције Уједињених нација (УН) о правима детета, најзначајнијег међународног документа у области људских права који се тиче детета, као и најшире прихваћеног правног инструмента за заштиту људских права.