A A A

Kolektivna izložba slika Gerontološkog centra Beograd

КОЛЕКТИВНА ИЗЛОЖБА СЛИКА ГЕРОНТОЛОШКОГ ЦЕНТРА БЕОГРАД

7 окт 2019

У изложбеном холу Градске општине Врачар, отворена је колективна изложба слика чланова Ликовног атељеа београдских клубова и корисника домова за старије у организацији Установе Геронтолошки центар Београд.

Председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић присуствовао је свечаном отварању изложбе и изразио задовољство што сарађује са Установом Геронтолоши центар Београд. У обраћању сениорима, пожелео им је да буду и даље активни, да сликају, плешу, пишу, да чине све оношто су желели док су били у радном односу, а нису имали времена и да је управо сада време да своје жеље испуне.

Др спец.мед. Срђан Димитријевић, директор Установе Геронтолошки центар Београд захвалио је председнику Општине на гостопримству и упознао посетиоце о настанку и значају Фестивала који је први пут организован 2003. године.

Изложба слика један је из низа догађаја у оквиру програма 17. Фестивала стваралаштва старијих „Златно доба“ који организује Геронтолошки центар Београд прве недеље октобра месеца. Концепт Фестивала се базира на афирмацији, промоцији и активацији аматерског стваралаштва старијих лица, као и неговању и преношењу нематеријалне културне баштине.