A A A

Predstava Sedmi čas

Представа ,,Седми час“ у врачарској средњој Архитектонско техничкој школи у другој Недељи Европе

25 мај 2018

Као последњу у низу манифестација овогодишње Недеље Европе Градска општина Врачар и Министарство за европске интеграције Владе Републике Србије, у петак 25. маја 2018. године, реализовали су представу ,,Седми час,, за све ученике другог разреда средње Архитектонско техничке школе на Врачару.
Пре представе, све присутне ђаке поздравио је Михаило Групковић, председник Скупштине општине Врачар и поручио да је изузетно важно да се оваквим манифестацијама отклоне све предрасуде и заблуде које имају о процесу европских интеграција. Србија је на европском путу, а ми у том процесу желимо да истакнемо важност улоге сваког појединца и појединке, да их укључимо тако да буду боље упознати са процесом придружења, вредностима које се усвајају као и доприносу који могу да пруже у том процесу, како се не би стварао утисак да се прикључење ЕУ догађа мимо њих.
Представа, има за циљ да се кроз вршњачку едукацију повећа знање младих о процесу европских интеграција и да се једноставним језиком разбију најраспростањеније предрасуде и заблуде које о чланству у Европској унији владају међу младима. Глумци који су учествовали у представи су средњошколци, полазници глумачке секције Омладинског позоришта Дадов. Након представе, организовано је интерактивно предавање са дискусијом, а присутни ђаци су на поклон добили и занимљив материјал који је припремило посебно за ову прилику Министарство за европске интеграције. Будући да млади у Србији немају довољно информација у вези са процесом придруживања Европској унији ово је била изузетна прилика да се упознају.