A A A

Predavanje Predinfarktno stanje

ПРОФ. ДР НЕДЕЉКОВИЋ – ОМОГУЋИМО НАШЕМ СРЦУ ДА БУДЕ ЗДРАВИЈЕ

27 феб 2018

У препуној сали председник општине Врачар, проф. др Милан Недељковић одржао је предавање „Прединфарктно стање – како препознати и лечити“. Трибину је отворио академик проф. др Јован Хаџи-Ђокић, члан Већа задужен за здравство и науку и том приликом упознао присутне са биографијом проф. др Недељковића. Уз видео презентацу, професор је објаснио како настаје инфаркт како би сваки грађанин био упознат, јер су симптоми сложени и није их лако препознати. Међу њима су бол у грудима, тескоба, кашаљ, умор, мучнина, знојење. Често су изражени код пацијената повишени крвни притисак и холестерол, дијабетес и пушење, али то су симптоми и навике које се могу контролисати. У данашње време савремена кардиологија располаже могућностима интервенцијског лечења срчаног инфаркта. Потребно водити здрав начин живота, правилно се хранити и редовно се бавити рекреацијом.
Проф. др Недељковић истакао је :„Овим предавањем желим да свака информација буде корисна грађанима, како би поступили правилно, сачували здравље и спасили живот. Неопходна је адекватна информисаност грађана и то је циљ који желим да постигнем. Знање нам даје шансу да препознамо инфаркт на време и дамо нашем срцу да буде здравије“.
Међу присутнима је између осталих било је општинско руководство и др Угљеша Мрдић, председник одборничке групе у Скупштини опшине Врачар Александар Вучић – Србија побеђује.
Од фебруара месеца 2017. године, сваког понедељка, Градска општина Врачар одржава интерактивна предавања еминентних стручњака из области медицинских наука. Циљ предавања је да се упознају грађани о најактуелнијим методама превенције и лечења болести и јединствена прилика да грађани добију савете од стручњака о начину понашања и лечења.