A A A

My image My image My image
Zaposljavanje mladih u zelenoj ekonomiji

Запошљавање младих у зеленој економији

12 феб 2018

У понедељак, 12. фебруара, у Градској општини Врачар, Његошева 77, са почетком у 18 часова,одржаће се конференција „Запошљавање младих у зеленој економији“.
На конференцији ће говорити: Бранислав Блажић, државни секретар у Министарству заштите животне средине: Филип Радовић, директор Агенције за заштиту животне средине, Синиша Митровић, представник Привредне коморе Србије, Саша Михаиловић, представник Зелене привредне коморе, и Драгомир Петронијевић, члан Већа града Београда.

Запошљавање младих у зеленој економији је тема данашњице о којој се у јавности последњих година све више говори. Оснивање Министарства за заштиту животне средине, као и дугогодишњи интензиван рад Агенције за заштиту животне средине, говори о томе да је Република Србија спремна да имплементира светске пројекте, као и да дневно интензивно ради на побољшању и развоју својих капацитета, који ће постати примат кад се ради о побољшању квалитета живота грађана. Говорници ће на конференцији, имати прилике да младима приближе резултате досадашњег рада експерата, планове и пројекте, на којима тек треба радити. Главна тема конференције је зелена економија, односно пројекти из области заштите животне средине, као и развојне шансе за Републику Србију у овој области. Пажња ове трибине биће усредсређена на три кључна сектора за транзицију ка зеленој економији: обновљиви извори енергије, енергетска ефикасност и одржива органска производња.

Имплементација „зелених“ пројеката је идеалан начин да се у будућности привуку страни инвеститори, који би помогли да се значајно повећа број радних места, посебно међу младима. Уколико желимо да млади постану носиоци промена ка Зеленој економији и на локалном нивоу, постоји потреба за отварањем радних места из ове области, као и да се младима омогући простор где би могли да излажу и реализују своје идеје. О могућностима и потенцијалима укључења школа, општина као и јавних и приватних предузећа у „зелене“ пројекте, значају зелене економије, као важног дела развоја националне, тако и локалне економије, говориће експерти и представници државне управе, специјализовани за ову важну тему.

Ово је још један позитиван пример како је локална самоуправа препознала значај ове важне теме. Зато је Градска општина Врачар, која настоји да својим грађанима, пружи многобројне могућности и едукације о важним темама, иницијатор и један од органзатора ове значајне конференције, која ће подстаћи многе да креативно размишљају о будућности, стварајући могућност да баш у „зеленој економији“ пронађу могућности за рад и запошљавање.

Zaposljavanje mladih u zelenoj ekonomiji