A A A

Kako izabrati zanimanje

ВРАЧАРСКИ МАТУРАНТИ – КАКО ИЗАБРАТИ ЗАНИМАЊЕ

30 мар 2018

Градска општина  Врачар у сарадњи са Привредном комором Србије и Националном службом за запошљавање данас је представила ученицима  завршних разреда врачарских средњих школа  Студију о будућим потребама послодаваца за одређеном врстом и степеном квалификације запослених за наредних пет година.  Ученици  III и  XIV београдске гимназије као  Техничке школе  ГСП  имали су прилику да присуствују презентацији битних информација за избор професије.
Ученике и професоре поздравио је Драги Лукић, члан Већа задужен  за образовање општине Врачар речима да општина  Врачар у сарадњи са партнерима организује овај догађај како би олакшала матурантима  да изаберу и упишу прави факултет, а у складу са потребама тржишта рада. „Градска општина Врачар спроводи активну локалну политику запошљавања, управо је одржан Сајам запошљавања у згради општине ,а  у априлу месецу  мали матуранти  могу посетити  Сајам  образовања. Руководство општине спроводи мере и акције како би  била смањена незапосленост на територији општине Врачар“, рекао је Лукић.
Мирјана Ковачевић, директорка сектора едукације Привредне коморе Србије поручила је ученицима да Комора стоји на располагању  свима у погледу покретања сопственог посла, образовања  или добијања информација у вези са привредом.
Ивана Божић, саветница за каријерно вођење Националне службе за запошљавање изложила је презентацију са информацијама о променама у свету рада, захтевима занимања и образовања, траженим способностима и особинама.  На самом почетку је истакла да први избор занимања није више избор за читав живот.  Присутни су сазнали шта је то што послодавци очекују и шта је важно за доношење каријерних одлука.
Сусрет са врачарским матурантима пратио је и проф. др  Горан Бојовић који је похвалио  иницијативу  и  успостављену сарадњу Градске општине Врачар, Националне службе за запошљавање и Привредне коморе Србије и пожелео ученицима успех у даљем школовању и паметном одабиру занимања.