A A A

Koncert Kristine Ašković

КОНЦЕРТ КРИСТИНЕ АШКОВИЋ

29 мар 2018

Љубитељи класичне музике синоћ су имали прилику да уживају у соло песмама и  оперским аријама  концертне и оперске певачице Кристине Ашковић – сопран.  Уз клавирску пратњу Јована Ашковића, посетиоци концерта су слушали дела Калдара, Ђорданија, Дворжака, Хендла и Рахмањинова. Гости концерта су били Вишња Димитријевић – мецосопран, Мирјана Јахурић, клавир и Гудачки квартер: Војин Алексић – виолина, Тамара Танасковић – виолина, Јелена Антић – виола и Тамара Ранковић – виолончело. Посетиоце концерта је у име руководства Градске општине Врачар поздравио Рајко Митић, члан Већа задужен за културу и односе са верским заједницама.
Кристина Ашковић је дипломирала на ФМУ у Београду у класи проф. Николе Мијаиловића. До сада је наступала на многобројним фестивалима као соло, камерни и  хорски певач, а од 2009. године бави се вокално педагошким радом. Одржала је велики број солистичких концерата у  скоро свим градовима Србије. Као професионални певач негује интензивну концертну и камерну активност. На репертоару су најчешче дела српских и руских композитора као и композиције старих италијанских и шпанских мајстора.
Руководство општине је у марту месецу 2017. године покренуло циклус бесплатних  концерата  класичне музике са циљем и жељом да побољша културни живот суграђана и учини га бољим.
Градска општина Врачар је  једина општина у граду Београду  која је реализовала овакав јединствен културни програм за своје суграђане и све Београђане. Програм је постао традиционалан на задовољство љубитеља класичне музике, јер су се могле чути и чуће се  најлепше и најпопуларније нумере класичне музике али и  музике која није само класична – препознатљиве ноте из свих крајева света.