A A A

My image My image My image
Književno veče

КУЛТУРНА ПОЛИТИКА У ТРАНЗИЦИЈИ

1 мар 2018

У препуној сали општине Врачар одржана је промоција књиге Живорада Жике Ајдачића „Културна политика у транзицији“. О књизи су говорили проф. др Предраг Ј. Марковић и Радомир Андрић, председник Удружења књижевника Србије.
„Ова књига представља серију чланака, критичких осврта и есеја који се баве анализом културних прилика у Србији, тематски обједињених и поткрепљених богатим документарним материјалом. Текстови су, у континуитету, објављивани у часопису ДРАМА Удружења драмских писаца Србије од 2005. до 2016. године, те представљају опсежну хронику наших културних прилика и неприлика, посртања и самоубилачких парадокса.
Књига је темељно сведочанство о друштвеним, културним, па, самим тим, и политичким збивањима током једне, за овај народ и ову државу, несрећне деценије; али она представља, исто тако, јасно и одрешито дефинисано национално, патриотско становиште, које представља прилог борби за васпостављање погажених критеријума вредности који се тичу самог опстанка српске нације“. (Миладин Шеварлић)
Промоција је била пропраћен наступима оперске певачице Ане Синицки, виолинисткиње проф. Милене Стојковић и проф. др Уроша Дојчиновића.
На трибини су испред општине Врачар били присутни Радмила Сарић, заменица председника, Драги Лукић и Рајко Митић, чланови Већа и Александар Видаковић, помоћник председника општине.
Аутор књиге, Живорад Ајдачић на крају трибине се захвалио Радмили Сарић и руководству општине на гостопримству.