A A A

Sajam zapošljavanja

САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА НА ВРАЧАРУ – ШАНСА ЗА ПОСАО

29 мар 2018

Данас је у Градској општини Врачар  одржан  Сајам запошљавања  на коме је   31 компанија понудила  посао за око 650 радних места.
Сајам су отворили проф. др Милан Недељковић, председник општине Врачар, Добросав Марић, директор Националне службе за запошљавање филијала за града Београд и Александар Кемивеш, саветник председника Привредне коморе Србије.
„ Општина Врачар организује по други пут у сарадњи са Националном службом за запошљавање и Привредном комором Србије Сајам запошљавања. Ово је  прилика да се послодавци и кандидати за посао директно упознају, размене контакте и искуства  и да кроз разговор стекну најважније утиске и нове пословне контакте. Руководство општине Врачар  активно спроводи локалну политику запошљања  са утврђеним циљевима и приоритетима. Један од циљева је и одржавање сајмова запошљавања који дају шансу незапосленим суграђанима да се запосле. Оваквим типом активности, Градска општина Врачар посредује између послодаваца и незапослених и подстиче запошљавање и доприноси проналажењу квалитетних људских ресурса. Ми желимо незапосленим лицима да обезбедимо приступ тржишту рада како би лакше пронашли посао.  После Сајма очекујемо да се број незапослених суграђана смањи. Велики број слободних радних места најбољи је показатељ успеха реформи које спроводи Влада Републике Србије“, рекао је Недељковић.

Добросав Марић, директор  Националне службе за запошљавање филијала за град  Београд  је изразио захвалност општини Врачар на доброј сарадњи. Национална служба за запошљавање управо таквом праксом и сарадњом са општинама је у прошлој години реализовала једанаест сајмова. Од 8500 незапослених грађана који су попунили обрасце, 2500 је добило радно место. „Сигуран сам да ће уз помоћ сајмова запошљавања и мера које спроводи  град Београд и Влада Републике Србије и убудуће опадати стопа незапослености на територији града Београда. Статистика коју води НСЗ показује да након шест месеци од датума одржавања сајма запошљавања, 20 до 30 процената тражиоца запослења добије посао“, истакао је Марић.
Сајам на Врачару  посетио је велики број заинтересованих грађана, који су разговарали са потенцијалним послодавцима.