A A A

My image My image My image
Vracar bez neplivaca

ВРАЧАР БЕЗ НЕПЛИВАЧА

2 мар 2018

Представници Градске општине Врачар данас су обишли малишане предшколског узраста у свим вртићима на територији општине и поклонили опрему за пливање и заслужене дипломе након бесплатне обуке пливања. Председник општине проф. др Милан Недељковић, Биљана Ракић чланица Већа, Марко Никић помоћник председника и Горан Бојовић председник Управног одбора ПУ Врачар су кроз игру и причу похвалили малишане који су решили да пре почетка школе постану пливачи.
У новембру месецу прошле године у сарадњи ГО Врачар, Савеза спортова Врачар и Спортско-рекреативно образовног центра Врачар покренут је пројекат „Врачар без непливача“. Пројекат је обухватио децу предшколског узраста у осам предшколских установа Врачара: „ Каспер“,“ Свети Сава“, „Луња“,“Буба Мара“, „Гуливер“, „Фића“ ,“Нада Пурић“ и „ Лепа Витас“. У наредном периоду овим пројектом биће обухваћене и остале предшколске установе на Врачару.
Уз сагласност и вољу родитеља, преко тристотине малишана је похађало бесплатну школу пливања. Општина Врачар је деци обезбедила бесплатан превоз до спортског центра уз пратњу васпитачица и фиксне термине.
Руководство општине жели да врачарска деца постану свесна значаја да је физичка активност неопходна за правилан развој моторичких, биолошких и интелектуалних способности.