A A A

My image My image My image
Sajam obrazovanja

САЈАМ ОБРАЗОВАЊА ЗА ВРАЧАРСКЕ ОСНОВЦЕ

11 апр 2018

Други Сајам образовања и професионалне оријентације одржан  је у просторијама  Градске општине Врачар  у сарадњи са Националном службом за запошљавање.  Ученици завршних година основних школа на Врачару имали су прилику да се информишу о програмима средњих школа и њиховим образовним профилима и смеровима.
Сајам је отворила Радмила Сарић, заменица председника општине  Врачар која је поручила да ће општина Врачар ђацима увек пружати подршку да буду међу најбољима у образовању, вештинама и будућој струци, јер је знање једини прави предуслов успеха и равноправног статуса у 21. веку.  „ Време је да донесете прву самосталну одлуку у свом животу, одлуку која може да одреди будући живот. У коју школу се уписати? Данас имате прилику да разгледате   понуде 23 школа које представљају свој програм, као и проходност за више и високо образовање. Желим вам,  избором школе  као сопственом одлуком,  да храбро и самоуверено уђете  у свет одраслих “, истакла   је Радмила Сарић.
Ученицима је овим поводом представљено која знања и вештине могу да стекну током предстојећег школовања. Oрганизоване су и психолошке радионице како би сазнали више о себи, својим жељама, професионалним интересовањима и начинима доношења одлука.
Овом приликом, саветници из Националне службе за запошљавање су будућим средњошколцима указали на могућности запошљавања у појединим областима рада и дали им корисне савете у вези са планирањем каријере.