A A A

My image My image My image
Kraljevstvo poezije

ТАКМИЧЕЊЕ „КРАЉЕСТВО ПОЕЗИЈЕ“ НА ВРАЧАРУ

17 мај 2018

Такмичење у рецитовању за врачарске основце и финално такмичење београдских средњошколаца „Краљевство поезије 2018.“ биће одржано у суботу 19. маја од 10 часова у сали управне зграде Градске општине Врачар. Ово је шесто такмичење које општина Врачар организује са „Атељеом 212“ у жељи да сачува успомену на Петра Краља – доајена српског глумишта, великог интелектуалца и фантастичног интерпретатора поезије.

Кроз ово такмичење, ђаци ће открити сценске и глумачке домете Петра Краља и упознати поезију песника чије ће песме рецитовати на такмичењу. Успешност учесника у овој намери оцењиваће жири у саставу Милица Краљ, Мирјана Ђурђевић, Светислав Гонцић и Милан Цаци Михаиловић.  Најбољима ће награде бити уручене код спомен обележја Петру Краљу у Милешевској улици број 38 уз присуство многобројних јавних личности  који су познавали, сарађивали и радили са великим глумцем.

Ово надметање је својеврстан омаж града Београда великом глумцу и неговање успомена на  великог уметника, краља филмске и позоришне уметности, али изнад свега, честитог и племенитог човека.