A A A

Slike kao ogledalo duše

СЛИКЕ КАО ОГЛЕДАЛО ДУШЕ

28 мај 2018

Изложба слика  Босиљке Милаковић под називом „ Све је у мени“ отворена је у галеријском простору Градске општине Врачар. На изложби је ауторка представила своје плодно сликарско прегалаштво на преко 30 дела у техници уља. Мртве природе, пејзажи преовладавају као мотив. Истиче се вештина сликања шпахтлом, снажни слободни покрети руке , интензиван колорит.  Слике Босиљке Милаковић приказује импулсивну, богату личност, пуну љубави, среће и  живота  које  поседује.
Испред општине Врачар, изложбу је отворила Радмила Сарић , заменица председника Градске општине Врачар. „ Жеља руководства је да галерија постане културно седиште свих уметника чија дела окупљају  људе, шире познанства. Уметност и духовност нема граница.Уживање у лепом је разумљив и заједнички језик кога не треба преводити. Отворени смо за ликовне изложбе концепцијски од класичне до модерне, отворени смо и за концерте, као и за мултимедијалне програме.  Један  јак  административни центар треба да има и свој простор за машту, за стваралаштво, за комуникацију, за сусрете. Желимо да покажемо да се са мало средстава и доста рада може афирмисати  изложбени простор. И успели смо, овде су излагали најпознатији ликовни уметници наше земље, упоредо са младим ликовњацима којима су те изложбе један од првих јавних наступа.Честитам госпођи Милаковић, желим да њене слике види што више суграђана и ужива у њима, а уместо назива који ова изложба носи, ја бих је назвала  Лепота“, истакла је Сарић.
Босиљка Милаковић се сликарством бави 40 година. Имала је преко 30 самосталних изложби, а учествовала је и на бројним аукцијским изложбама широм земље. Добитник је многобројних признања и награда за стваралаштво. Тренутно је председница Удружења ликовних уметника Београда.