A A A

My image My image My image
Društvo slovenaca

ДРУШТВО СЛОВЕНАЦА ОБЕЛЕЖИЛО ГОДИШЊИЦУ ОСНИВАЊА У ОПШТИНИ ВРАЧАР

27 јун 2018

Друштво Словенаца „ Сава“ у Београду обележило је седамнаест година од оснивања у свечаној сали Градске општине Врачар. Госте, чланове Друштва и пријатеље је поздравио председник Друштва, Саша Вербич. Након  излагања о историјату Друштва,  реализованим,  али и будућим програмима, захвалио се руководству Градске општине Врачар што је омогућило да Друштво одржи  свечаност у  просторијама општине,истичући да је  примарни интерес Друштва обележавање празника и културних догађаја везаних за Словенију.
У име руководства Градске општине Врачар обратила се Наташа Мијатовић, чланица Већа задужена за националне мањине.   „Задовољство ми је што сте у оволиком броју, расположени, што смо сви заједно и желим да се осећате и ви као домаћини. Стојимо вам на располагању  за ваше идеје, да покушамо заједно да их реализујемо. Општина Врачар је позната по културном и историјском значају за град Београд и управо зато верујем да ћемо заједно у будућности сарађивати“, рекла је Мијатовић.
У програму је учествовао Хор The International Belgrade Singers, предвођен диригентицом Олгом Милићевић уз клавирску пратњу Вишње Димитријевић. Одржана је пројекција документарног филма о Јожету Плечнику „ Голијат са Црвеног крста“ у режији Оливере Панчић и за ову прилику је уприличена изложба о архитекти Плечнику, аутора Марије Вауде и Николе Пилиповића.