A A A

My image My image My image

Отворен „Шалтер за предузетнике“ у општини Врачар

11 јун 2018

 У Градској општини Врачар данас је  отворен  Шалтер за предузетнике и потписан је Споразум о пословно техничкој сарадњи општине Врачар и Привредне  коморе Србије. Споразум су потписали Бранислава Симанић, директорка Сектора за предузетништво Привредне коморе Србије и проф. др Милан Недељковић, председник Градске општине Врачар.
Споразум је потписан у циљу повезивања и остваривања заједничких интереса привредних субјеката која обављају привредну делатност , као и у циљу развоја и унапређења сарадње и стварању повољних услова за пословање. Посебан облик сарадње на развоју предузетништа је   остварен је  управо отварањем   Шалтера за привреду у општини  који ће бити умрежен са Канцеларијом за брзе одговоре привреди.
Потписивању Споразума и отварању Шалтера присуствовали су  Драгомир Петронијевић, члан Већа Града Београда, Маја Тинтор  из Секретаријата за привреду и  Аца Поповић в.д. директора  ПКС Привредна коморе Београда.
„Захваљујући Граду Београду и Привредној комори Србије данас је  Београд  добио још један    Шалтер за предузетнике. На тај начин, предузетници са Врачара ће на својој територији на брзо и једноставно добити  информације потребне за њихово пословање, штедећи своје време одласком у надлежне институције.
 Шалтер је отворен са намером да пружи помоћ у примени релевантних законских и пореских прописа и процедура,  да информише о постојећим кредитним линијама и програмима помоћи, али и код многих других аспеката пословања предузећа“ истакао је Недељковић.