A A A

Letnji bioskop

ПОЧИЊЕ ЛЕТЊИ БИОСКОП НА ВРАЧАРУ

26 јул 2018

Проф. др Милан Недељковић, председник Градске општине Врачар на одржаној конференцији за новинаре  најавио је предстојећу манифестацију на отвореном  „Летњи биоскоп на Врачару“ која ће се одржати на простору између Народне библиотеке Србије и Храма Светог Саве почев од 27. јула и трајаће месец дана  до 27. августа  2018. године.
На крају излагања, Недељковић се захвалио настојатељу Храма Свети Сава Епископу Ремезијанском  господину Стефану на благослову и руководству града Београда које је подржало културни догађај на Врачару. Такође је изразио жељу, да манифестација саживи, постане традиционална и  да ће увек представљати Врачар, Београд и Србију у малом.
 Новинарима се обратила и Андреа Радуловић, заменица председника Скупштине града Београда похваливши  јединствен догађај општине Врачар. „Град Београд има праксу да подржава овакве манифестације које својим културним  садржајем обогаћују престоницу и улепшавају живот нашим суграђанима и драгим гостима који долазе у наш град. Драго ми је што ће овога лета Београђани моћи да уживају у креативним догађајима, а један од таквих је и управо „ Летњи биоскоп на Врачару“.Ово је још један доказ да  град Београд  и општина Врачар  воде рачуна  о младима и старима трудећи се да им улепшају свакодневни живот“, истакла је Радуловић.
На  програму „ Летњег биоскопа“  љубитељима седме уметности ће бити приказана  најновија филмска остварења као и класици  сваког петка, суботе и недеље од 20 часова. Поред ревије филмова,  припремљен је пратећи културни и едукативни програм, разноврсне  анимације за децу и одрасле  у вечерњим сатима од понедељка до четвртка.
Понедељак је резервисан за малишане који ће уживати у пројекцијама анимираних и синхронизованих цртаних филмова. Уторак  је дан за  тематске журке и различите радионице за све генерације. Среда је посвећена поново малишанима који ће уживати у дечијим представама. Четвртак ће бити испуњен музичким концертима различитих жанрова и представљањем талената, а петак, субота и недеља филмским пројекцијама.
Жеља руководства општине Врачар је  да  се поменутим културним програмом  унапреди постојећи туристички садржај општине Врачар  и обрадују грађани, који ће  имати прилику да под ведрим небом бесплатно  погледају бројна филмска остварења и уживају у свакодневном програму припремљеним  за све генерације.