A A A

Forum

Представљање Градске општине Врачар на III форуму корисника и пружалаца услуга за особе са инвалидитетом

28 сеп 2018

Међународна  конференција у организацији Републичког завода за социјалну заштиту и Удружења „На пола пута“, под називом III форум корисника и пружалаца услуга за особе са инвалидитетом – „Стварање услова за радно ангажовање и запошљавање особа са инвалидитетом“, одржана је у четвртак, 27.09.2018. године у Народној банци Србије.
О запошљавању и радном ангажовању особа са инвалидитетом из угла послодавца, на Форуму је испред Градске општине Врачар говорила Ирена Лакобрија Делић из Одељења за друштвене делатности и пројекте. Она је учесницима скупа представила улогу локалне самоуправе у запошљавању особа са инвалидитетом, мере активне политике запошљавања које спроводи општина Врачар, а утврђене Локалним акционим планом запошљавања.  Истакла је и вишеструке бенефите које општина Врачар има као послодавац и које има сама локална заједница, кроз радно ангажовање особа са инвалидитетом којима се унапређује положај особа са инвалидитетом на Врачару.
Форум је отворио Директор Завода за социјалну заштиту Божидар Дакић истакавши значај овог Форума за запошљавање особа са инвалидитетом, њихово укључивање на отворено тржиште рада и ширење примера добре праксе.
На Форуму, учешће су узели представници Tима за људска права Уједињених нација у Србији, удружења EMINO из Белгије, Удружење ДРАГА из Словеније, Удружења предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање Оособа са инвалидитетом  Републике Србије.