A A A

My image My image My image
EU Art Night

“EU Art Night“, у оквиру 57. Октобарског салона

6 окт 2018

У суботу, 6. 10. 2018. године у Музеју града Београда одржан је “EU Art Night“, догађај у оквиру 57. Октобарског салона коме је присуствовао велики број младих, представници Европске уније, амбасадори и многе друге званице. Овај модеран концепт омогућио је гостима да се у опуштеној атмосфери журке у музеју, упознају са делима савремене уметности неких од најпознатијих уметника и уметница из целог света.
На почетку догађаја присутне је поздравио Михаило Групковић, председник Скупштине општине Врачар, следећим речима: “Посебно ми је задовољство да вас поздравим у име Градске општине Врачар. Част ми је да је општина Врачар својим активностима заслужила да буде део ове величанствене какофоније у оквиру 57. Октобарског салона и партнер БУМ-а на реализацији пропратних програма са младима на овом Октобарског салону. Ангажман младих људи у култури и нихово повезивање, умрежавање и мобилност је један од путева за њихово веће учешће у друштвеном и политичком животу. И сматрамо да је нама као локалној самоуправи обавеза да овакве активности подржимо. Ми смо се читавим низом активности у оквиру друге Недељу Европе на Врачару у мају месецу и недавно завршених Дана европске баштине, са свог локалног нивоа придружили прослави 2018. године европског културног наслеђа, свесни припадности заједничком европском културном простору. “
“EU Art Night“ организован је у сарадњи Удружења грађана БУМ, Делегације Европске уније у Србији, Културног центра Београда и Градске општине Врачар.