A A A

My image My image My image

ОПШТИНА ВРАЧАР ПОЗВАЛА ГРАЂАНЕ ДА ПРЕДЛОЖЕ УЛИЦУ ИЛИ ТРГ ЗА ДРАГАНА НИКОЛИЋА

15 мар 2019

Градска општина Врачар поздравила је иницијативу заменика градоначелника Београда Горана Весића, да једна улица или трг на Врачару добију име по Врачарцу Драгану Николићу, једном од  најбољих југословенских и српских позоришних, телевизијских и филмских глумаца.

Захвални смо заменику градоначелника  Горану Весићу, зато што је предложио да име улице, односно трга, одреде  и сами Врачарци, јер тако укључујемо грађане у просец доношења одлука.

У  нашу општину је стигло неколико предлога, међу којима је да име прослављеног понесе плато испред Београдског драмског позоришта, или плато на углу Цара Николаја и Милешевске, који ће ове године бити уређен.

Градска општина Врачар позива све грађанке и грађане Београда, а посебно становнике Врачара, да до 31. марта 2019. годинe, предложе улицу или трг на Врачару, који би добили име по Драгану Николићу, на електронску адресу: predsednik@vracar.rs .

Сви предлози  грађана ће бити објављени и упућени Комисији за споменике и називе тргова и улица Града Београда, како би Скупштина града Београда већ на следећој седници могла да донесе одлуку, којом ћемо показати да се заувек сећамо нашег Драгана Николића.