A A A

Hor Svetog Save

ОДРЖАН СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ ДЕЧЈЕГ ХОРА РАСТКО ПРИ ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА ВРАЧАРУ

27 мар 2019

У оквиру циклуса Врачарске вечери које организује Градска општина Врачар у свом галеријском простору, у среду 27. марта 2019. године Дечији хор Растко при Храму Светог Саве на Врачару, одржао је свој солистички концерт. Братство Светосавског храма и многобројну публику која је својим присуством испунила галеријски простор, срдачно је поздравила Мирјана Митровић, чланица Већа Градске општине Врачар задужена за културу.
Дечји хор Растко при Храму Светог Саве основан је 1989.године,  ради учествовања на Литургији, ради певања духовне музике, али изнад свега ради ширења радости и љубави!
Хор је у својој тридесетогодишњој историји остварио многобројне наступе на духовним академијама и прославама. Имају и самосталне концерте у београдским салама, амбасадама и широм Србије. Наступала су у оквиру Фестивала духовне музике Хорови међу фрескама. Оставили су снимке за фонотеку Радио Београда и гостовали у бројним телевизијским емисијама.
Диригент хора, професор музике Стојанка Вукомановић, са великим ентузијазмом и харизмом дириговала је деци. Репертоар је био надахнут композиције Растко, Маријо славна, Света Анастасија, Деца Неба, Анђели спавају, Расти, расти, мој зелени боре, Српкињица једна мала, Јечам жњела, Тамо далеко, Ово је Србија.
Деца су отпевала песму Врачарска звона, коју је недавно компоновао бивши ђакон Храма Светог Саве, а сада свештеник у Енглеској, протојереј Игор Давидовић.
Сарадник на клавиру је била Бојана Грча, а на гитари Урош Мартиновић.