A A A

Kviz o Crvenom krstu

Шта знаш о Црвеном крсту?

8 мај 2019

Традиционално такмичење ученика четвртих разреда врачарских основних школа, под називом „Шта знаш о Црвеном крсту?“ одржало се данас у Градској општини Врачар. На такмичењу је учествовало шест екипа, а победничка екипа основне школе „Краљ Петар II Карађорђевић“ представљаће своју школу на градском финалу квиза, које организује Црвени крст Београда, у другој половини маја месеца.
„Данас сте сви показали завидно знање. Црвени крст је најмасовнија и најстарија хуманитарна организација и драго ми је да смо баш данас – на Светски дан Црвеног крста били домаћини овог такмичења,“, изјавио је члан Већа и председник Црвеног крста Врачар Драги Лукић приликом проглашења победника такмичења.
Основни циљ такмичења Црвеног крста је ширење знања о организацији и добровољном давалаштву крви, као и развитак хуманих вредности код најмлађих. Екипе су се надметале у приказивању знања о историјату, знаку, принципима и активностима Покрета Црвеног крста и Црвеног полумесеца, као и основама из области добровољног давалаштва крви.
Општинско такмичење квиза “Шта знаш о Црвеном крсту“ замишљено је као забавна манифестација која окупља такмичаре, који своје знање треба да покажу кроз различите тестове и игре попут слагања што дуже речи од понуђених слова, асоцијација и других занимљивих игара.