A A A

Projekat Matura

Пројекат „Матура 2019“

7 мај 2019

Канцеларија за младе Градске општине Врачар организовала је, у сарадњи са Полицијском станицом Врачар, Агенцијом за безбедност саобраћаја, Управом криминалистичке полиције и Центром за социјални рад пројекат „Матура 2019“, са циљем подизања свести код матураната о значају безбедности током матурске прославе.
„Канцеларија за младе је општинска инситуција, која спроводи низ различитих пројеката и активности, које су намењене баш вама – матурантима. Завршили сте један значајан период живота, очекују вас нови изазови, али свакако треба бити пажљив и свему томе приступити на један адекватан начин. Програми које смо ми припремили за вас, а који поспешују здраве стилове и начин живота јесу програм професионалне оријентације и каријерног саветовања, који вам пружа могућност да поред тестирања обиђете и различите институције и организације. Такође, током летњег периода припремамо и низ различитих садржаја који су посвећени спорту и хуманитарним делима, јер је управо то све опозитно ономе против чега сви заједно треба да се боримо, а то су дрога, алкохол и нездрави стилови живота. Позивам и да разредне старешине и професори упуте ученике трећих и завршних разреда да узму активно учешће у реализацији ових програма.“, истакао је координатор Канцеларије за младе Градске општине Врачар Богдан Ристић поздрављајући учеснике трибине.
„Последњих година дешавале су се многе трагедије и зато је важно улагати у превентиву и развијати свест ученика о значају безбедног прослављања матуре“, изјавила је Марија Лучић, полицијска службеница ПС „Врачар“, говорећи о циљевима трибине којој су присуствовали матуранти четири средње школе са територије општине Врачар