A A A

cirkus u Neimarskom parku

CIRKUSKE VEŠTINE U NEIMARSKOM PARKU

30 sep 2019

Manifestacija Dani evropske baštine 2019. na Vračaru, nakon dve nedelje bogatog umetničkog i zabavnog programa, završena je događajem za najmlađe, cirkusom u organizaciji i realizaciji Ineks cirkus teatra u Neimarskom parku.

U prepunom parku dece, roditelja i znatiželjnih sugrađana, članovi Ineks cirkus teatra, izveli su radionice cirkuskih veština.
Vešti profesionalci izveli su vatreni performans, žonglerske predstave sa mnoštvom rekvizita. Nastupili su izvođači na štulama i mađioničari.

Zamenica predsednika Gradske opštine Vračar Radmila Sarić ispratila je završni događaj velike manifestacije, istakavši da je Opština sledila ovogodišnju temu koja se odnosila na umetnost i zabavu i upravo na najzabavniji način namenjen najmlađima, stavlja tačku na celokupan obiman program. „ Za dve nedelje, pripremili smo preko 50 kulturnih, obrazovnih i zabavnih programa u kojima su učestvovali građani, učenici osnovnih i srednjih škola i predškolci, posredno ili neposredno. Smatramo da smo ove godine pogodili ukus Vračaraca, imajući u vidu broj građana koji je posetio događaje, koncerte , počev od kubanske i muzike ranog baroka, Carevca, narodnih pesama i kola. Sledeće godine, kada dobijemo temu, sigurna sam da ćemo napraviti dobar izbor kao što smo učinili ove, a i prethodnih godina, rekla je Sarić.