A A A

Seniori na izletu

СЕНИОРИ УПОЗНАЈУ СРБИЈУ

7 феб 2020

Заменик председника Градске општине Врачар Радмила Сарић испратила је јутрос сениоре на једнодневни излет и пожелела им срећан пут, добар провод и да се врате задовољни и пуни утисака.

Општина Врачар и ове недеље је обрадовала 220 најстаријих суграђана. Пензионере је, такође, испратио и помоћник председника Марко Никић.

Радмила Сарић је у обраћању сениорима истакла да ће данашњи бег од градске гужве пензионери заменити обиласком манастира Тумане из XIV века и Сребрног језера.

Манастир се налази у Голубачкој долини на самој обали истоименог потока, 8 км удаљен од Голупца. Највећа светиња овог манастира јесу чудотворне мошти Св. Зосима за које се везују многа исцељења, због чега је манастир познат и под називом Ђердапски Острог. Затим ће сениори отићи до десне обале Дунава у обилазак Сребрног језера. Одмор их чека у ресторану уз домаћу храну и музику. Сениори који нису имали прилику да упознају лепоте сопствене земље, природне атракције и споменике историје и културе, имају прилике да надокнаде током једнодневних излета у организацији Општине Врачар.