A A A

Dom zdravlja Vracar

ДОМ ЗДРАВЉА „ВРАЧАР“ ПРИСТУПАЧАН ЗА СВЕ

26 феб 2020

Радмила Сарић, заменик председника Градске општине Врачар и Ђорђе Станичић, Секретар Сталне конференције градова и општина посетили су Дом здравља „Врачар“, који је захваљујући Градској општини Врачар постао први дом здравља приступачан за све грађане Врачара. Изведени су радови и постављена је опрема која омогућава приступ, кретање слепим лицима и комуникацију наглувим лицима.

„Желели смо да искористимо награду у износу од 3.000 долара за унапређење приступачности нашег Дома здравља, јер смо сматрали да највећи број грађана користи здравствене услуге које морају да се пружају без дискриминације. Овај јавни објекат треба да буде доступан за све грађане, као и пружање информација, без обзира на здравствене проблема које имају, јер сви морају да буду једнаки и равноправни чланови друштва“, изјавила је Радмила Сарић приликом посете.

На националном такмичењу које је организовало Министарство државне управе и локалне самоуправе и Стална конференција градова и општина, Градској општини Врачар додељена је прва награда за најбољи пример добре праксе у примени принципа добре управе у области равноправности и одсуства дискриминације. Награда у износу од 3.000 долара искоришћена је за набавку и уградњу врата са аутоматским отварањем на Дому здравља„Врачар“ и постављање тактилних стаза испред улаза и у холу, које је суфинансирала Градска општина Врачар. Како би у потпуности био примењен универзални дизајн и била обезбеђена приступачност за све, Градска општина Врачар израдила је и поставила тактилну таблу са информацијама о распореду ординација и индукциону петљу за амплификацију говора (на шалтеру).