A A A

Sastanak Opštinskog saveta roditelja

САСТАНАК ОПШТИНСКОГ САВЕТА РОДИТЕЉА

27 феб 2020

У галерији Градске општине Врачар одржан је састанак Општинског савета родитеља, на којем је члан Већа Градске општине Врачар задужен за образовање Драги Лукић најавио наставак реализације пројекта едукације родитеља о проблемима који су у великој мери присутни код младих, а односе се на коришћење дроге и психоактивних супстанци. Члан Већа истовремено је најавио и почетак реализације пројекта бесплатне припремне наставе ученика осмог разреда за завршни испит.

„И ове године настављамо са реализацијом пројекта ‘Родитељи опрез’, који је ове године и проширен. Поред едукације о психоактивним супстанцама – проблему који је свеприсутан у школама, ове године ће се у оквиру предавања говорити и о борби против секти“, изјавио је Драги Лукић и подсетио да су секте и дрога велики проблем код младих, те да Општина жели да кроз превенцију, заједно са родитељима и организованим предавања по школама, помогне у њиховом решавању.

Члан Већа задужен за образовање најавио је и да од наредног викенда Општина Врачар почети са реализацијом пројекта бесплатне припремне наставе за ученике осмог разреда за завршни испит. „Како бисмо помогли родитељима који немају довољно средстава да плаћају додатни рад, организовали смо припремну наставу за децу која ће се одржавати током викенда. Планирамо да се по завршетку школе, у јуну месецу додатна настава реализује и радним данима“, закључио је Драги Лукић.

Говорећи о пројекту „Родитељи опрез“ специјални педагог, дугогодишњи инспектор и бивши шеф Одељења за сузбијање наркоманије у МУП Ламбе Ђорелијевски је истакао да су резултати на терену лоши и да је популација која користи дрогу све млађа. „Циљ пројекта јесте да родитељима укажемо на највеће опасности, и да их едукујемо како могу да помогну у заустављању, односно у примарној превенцији наркоманије“, истакао је Ђорелијевски.

Члан Европске федерације за борбу против секти и инспектор у пензији Зоран Луковић истакао је да је ово прилика да се у оквиру пројекта родитељи информишу о сектама новог доба, организацијама које су сакривене иза параван организација и иза лажних профила на интернету. „Посебно је важно указати родитељима на оне појаве у понашању људи који су припадници, или који су почели да следују учење секти, да би на време превенирали неке негативне последице“, закључио је Зоран Луковић.