A A A

Gostovanje u jutarnjem programu "Novo jutro"

У „НОВОМ ЈУТРУ“ О НАЈЗНАЧАЈНИЈИМ ПРОЈЕКТИМА ОПШТИНЕ

28 феб 2020

Председник Градске општине Врачар проф. др Милан А. Недељковић гостовао је у јутарњем програму „Ново јутро“ у рубрици „Прелиставање“. Током гостовања на РТВ „Пинк“ председник је говорио о актуелним догађајима које су окупирале пажњу штампаних медија, као и дешавањима на Општини Врачар.

Председник Недељковић подсетио је да je Врачар најмања Општина, на само три квадратна километара, са 64.000 становника, као и да је свака зграда као музеј. Говорећи о новом пројекту „100 реновираних фасада за ново лице Врачара“ председник је истакао: „У протекле три и по године обновили смо 50 фасада, а намера нам је да у наредном периоду обновимо још 100, од чега ће обнова првих 50 из овог пројекта почети крајем марта. Сви управници стамбених заједница, који су заинтересовани да се у име зграда укљуће у ову акцију, формуларе могу преузети у Услужном центру Општине Врачар, тамо их могу и попунити и одмах предати. Захваљујући изменама у Статуту Града Београда омогућено је Општинама да реконструишу фасаде, кровове и лифтове. На иницијативу станара ми смо одмах отпочели са реконструкцијама фасада“.

Председник је напоменуо да је до сада урађено 585 улаза – окречена су врата, замењена је расвета, сандучићи за пошту и све остало што су станари тражили да се уради. „Грађани су тражили и олимпијски базен на Врачару и то је у току. Завршена је пројектна израда на Јужном булевару 69, где Општина Врачар има 63 ара. На том простору ће се градити олимпијски базен, покретним кровом и мултифункционалном спортском двораном. Врачарци ће тамо моћи да се рекреирају, да играју мали фудбал, одбојку, кошарку, и неће морати да иду у друге спортске центре“, рекао је Недељковић..

Говорећи о осталим пројектима који се реализују на Општини, председник је напоменуо да је Општина уступила једну трећину зграде, око 750 квадрата, Предшколској установи „Врачар“. „Кроз месец дана треба да отпочне реконструкција овог простора. Тендер је у току и почетком нове школске године очекујем да око 300 малишана са Врачара почне да користи ове јаслице“, истакао је Недељковић.

Председник Општине је истакао да му се велики број Врачараца свакодневно обраћа путем и-мејла, телефона, лично и да на све њихове захтеве одговара, и закључио да руководство Општине излази у сусрет захтевима грађана, са жељом да се повећа квалитет живота на Врачару.