A A A

Seniori u obilasku Srbije

СЕНИОРИ УПОЗНАЈУ СРБИЈУ

28 феб 2020

Ни киша, ни хладно време, нису омели сениоре да се и овог јутра упуте на бесплатан излет у организацији Градске општине Врачар. Најстарије Врачарце, који данас обилазе Вршац и Идвор, на пут је испратио помоћник председника Градске општине Врачар Марко Никић.

Помоћник председника је у обраћању пензионерима истакао да Општина Врачар реализује многобројне програме за сениоре са жељом да њихови пензионерски дани протекну што садржајније. Марко Никић је подсетио да једнодневни излети, поред обиласка знаменитости укључују ручак и дружење у ресторану.

Сениори са Врачара имали су прилику да током обиласка Идвора посете Пупинову кућу, музеј који је смештен у згради старе школе и Народни дом (Пупинова задужбина родном селу). Родна кућа је сачувала спољни изглед и унутрашњост из Пупиновог детињства, док музеј приказује животни пут научника, од првих сазнања о свету до славе за достигнућа у Америци и отаџбини. Сениори затим обилазе Вршац, стари банатски град са бурном прошлошћу и богатом културном традицијом познат по живописној околини и природним лепотама. Најстарији Врачарци су у лаганој шетњи посетили Вршачку кулу, Градску кућу-Магистрат, Музеј Конкордија и уживали у барокној архитектури саграђеној протекла два века.