A A A

Gostovanje u jutarnjem programu RTV "Studio b"

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ О ПЛАНОВИМА ЗА НАРЕДНЕ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ

17 јун 2020

Председник Градске општине Врачар говорио је овога јутра, током гостовања у програму „Јутро са Сањом“ на РТВ „Студио б“ о плановима Градске општине Врачар у наредне четири године.

Председник је истакао да су грађани исказали задовољство због брзе и екифасне дезинфекција улаза током трајања епидемије корона вируса. „Веће Градске општине Врачар прошле године иницирало је да Град Београд пребаци надлежност одржавање фасада, лифтова и кровова општинама, и одлуком Града Београда то нам је омогућено. Обезбедили смо средства да до 2022 реконструишемо 4.000 фасада на Врачару“, рекао је Недељковић и нагласио да се обраћа свим званичницима Града, секретарима и директорима јавних предузећа кад год постоји проблем који треба решити.

Први човек Општине је најавио да је обезбеђен новац за реконструкцију две елитне врачарске основне школе – „Свети Сава“ и „Владислав Рибникар“. Током гостовања представио је гледаоцима брошуру о будућим пројектима и плановима до краја 2025. године.

Милан Недељковић је најавио да ће до краја године бити завршен анекс зграде Општине намењен предшколцима. „Скоро 300 малишана ће користити вртић, нисмо хтели да се проширујемо и да ту буду канцеларије Општине, већ смо тај простор уступили ПУ ‘Врачар’“, рекао је Недељковић и истовремено најавио иградњу вртића у Шуматовачкој улици

„Прошле године иницирали смо у Граду да се паркинг места која су припадала кафићима ослободе и добили смо 190 паркинг места. Пре две недеље иницирали смо да се паркинг у Катанићевој улици и улицама Боре Станковића и Скерлићева ослободе, та молба нам је испуњена и добили смо још 200 паркинг места. Такође, намеравамо да у Скерлићевој улици буде направљена подземна гаража, са капацитетом од 300 до 500 паркинг места. То је важно и за Врачарце и због посетилаца Храма Светог Саве“, истакао је Недељковић.

Председник је најавио и да ће до 2022. бити изграђен и нови спортски центар на Јужном булевару са олимпијским базеном. „У Секретаријату за имовину Града Београда се већ ради на пројекту изградње олимпијског базена са покретним кровома и приземном мултифункционалном спортском двораном. То је квантитативни и квалитативни помак за Врачар“, закључио је први човек Општине.